Kura v smotanovej omáčke s korením a bylinkami, ideálne jedlo, keď nemáte čas dlho stáť pri sporáku

Spread the love

Z kuracieho mäsa môže byť pripravené obrovské množstvo chutných teplých i studených pokrmov. Kuracie mäso sa dá kombinovať s prílohami, omáčkami a zeleninou.

Obzvlášť lahodné je kura dusené na smotane. Z toho sa stáva neuveriteľne jemné mäso, má krémovú chuť a korenistú vôňu. Najjednoduchší spôsob, ako variť tento pokrm.

Tento recept stojí za to vziať na vedomie, hoci, pretože niekedy nie je čas, aby sme uvarili niečo chutné a zdravé. Ale tu si môžete len nakrájať produkty, hodiť ich na panvicu a robí sa prakticky bez roboty. S kuracími pokrmov sa nebudete nikdy nudiť!

Zloženie:


kurací rezeň 3 ks.
kyslá smotana 250 g
slnečnicový olej 100 ml
korenie 0,5 lyžičky
bazalka 0,5 lyžičky
koriander 0,5 lyžičky
kôpor podľa chuti
bobkový list 1 ks
soľ podľa chuti

Príprava:


1) Kurča narežeme na pláty, jemne vyklepeme okoreníme a osolíme.

2) Dáme do panvice alebo zapekacej misy a na rozpálený olej položíme mäso a jemne z oboch strán orestujeme.

3) Pridajte kyslú smotanu, bobkový list a byliny a varíme ešte pol hodinu. Podľa chuti môžeme dať aj zapiecť do rúry. Nakoniec varené kura posypeme nasekaným kôprom.

4) Ako obloha k tomuto pokrmu sa najlepšie hodí varená ryža alebo zemiaková kaša. Ideálne jedlo pre celú rodinu.

 

zdroj: myjsmezeny.cz

You Might Also Like