Kto by odolal jemným jablkovým šiškám za 5 minút? Tento recept vás ohromí svojou jednoduchosťou!

Svieže a jemné šišky s jablkovou príchuťou, ktoré sa stanú vašimi obľúbenými raňajkami. Pripravte si tento rýchly a jednoduchý recept, ktorý vás mile prekvapí svojou lahodnou chuťou.

Potrebujeme:

  • 1 vajce
  • štipku soli
  • 125 g kyslej smotany alebo prírodného jogurtu
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • vanilkový cukor podľa chuti
  • 2 PL kryštálového cukru
  • 1 jablko
  • 2 PL rastlinného oleja
  • 300 g hladkej múky
  • práškový cukor na posyp

Postup:

  1. V miske zmiešajte vajce, soľ, cukor, vanilkový cukor a sódu bikarbónu metličkou.
  2. Pridajte jogurt alebo kyslú smotanu a olej, ešte raz premiešajte.
  3. Postupne preosievajte múku do zmesi a miešajte, až kým nevznikne vláčne cesto.
  4. Prikryte cesto fóliou a nechajte ho odstáť 10 minút.
  5. Ošúpte jablko, odstráňte jadierka a nastrúhajte ho. Potom vmiešajte jablkovú zmes do cesta.
  6. Môžete pridať hrozienka alebo iné sušené ovocie podľa chuti.
  7. Cesto vložte do vrecka a odstrihnite roh alebo použite cukrárske vrecko.
  8. V panvici zohrejte veľké množstvo oleja a vytlačte cesto z vrecka. Porciované kúsky odrežte nožnicami.
  9. Smažte šišky dozlatista zo všetkých strán, neustále miešajte.
  10. Po usmažení šišky položte na papierové obrúsky, aby ste ich zbavili prebytočného oleja.
  11. Na záver preložte šišky na tanier a posypte práškovým cukrom. Môžete ich tiež poliať čokoládou pred podávaním.

zdroj text+obrázok: souspark.ru

You Might Also Like