Krémové rezy s makom a vanilkovou náplňou: Nikdy v živote som nejedla lepší dezert s makom!

Spread the love

Mak je pre slovenskú kuchyňu veľmi obľúbená a typická prísada, preto ho nájdeme vo množstve sladkých jedál a  v dezertoch. Jedná sa však tiež o veľmi zdravú potravinu, pretože poskytuje telu cenné látky.

Pripravte si napríklad dezert z makového cesta v kombinácii s jemným pudingovým krémom, ktorý má nádych vanilky.

Čerešnička na torte tvorí strúhaná vrstva bielej čokolády. Ideálna pochúťka na tieto upršané večery.

 

Budeme potrebovať nasledovné ingrediencie:

Zloženie cesta: (pripravte 3x)

  • 3 vajcia
  • 3 šálky cukru
  • 3 šálky múky
  • 3 šálky maku
  • 1 lyžica prášku do pečiva
  • 1 lyžica sódy
  • marhuľový džem

zloženie krému

  • 800 ml mlieka
  • 3 balenia vanilkového pudingu
  • 100 g bielej čokolády
  • 250 g masla
  • 150 g cukru
  • 1 lyžička vanilkovej arómy

Takto budeme v recepte postupovať:

  • Vajcia vyšľahajte s cukrom a pridajte všetky ostatné prísady pre cesto. Vlejte ho do vymasteného plechu 25 × 35 cm a pečte 10 minút pri 180 stupňoch. Upečte takto ešte dve ďalšie vrstvy cesta.
  • Puding pripravte v mlieku s cukrom podľa návodu na obale. Bielu čokoládu roztavte v parnom kúpeli a vmiešajte ju do pudingu. Pridajte maslo a cukor a výsledný krém rozdeľte na dve časti.
  • Zostavte tortu tak, že medzi vrstvy cesta navrstvíme krém. Na povrch pridajte trochu krému a ozdobte strúhanou bielou čokoládou. Pred podávaním nechajte zákusok stuhnúť niekoľko hodín v chladničke.

Máme hotovo!

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

zdroj: egyszerugyorsreceptek.com

You Might Also Like