Krém tisícky chutí – dokonalý a drží tvar! Kto pozná tento recept, ten dokáže pripraviť akúkoľvek príchuť.

Spread the love

Tento výborný recept, ktorého autorkou je pani Andrea, robím už asi 5 rokov. Je naozaj veľmi lahodný, jednoduchý na prípravu a čo je najlepšie, z jedného receptu pripravíte čokoľvek, čo vám len napadne. Ja najviac milujem práve tvarohový krém, ale vynikajúci je len tento vanilkový základný. Zvládne to naozaj každý, odporúčam.

 

Potrebujeme:

400 ml mlieka
150 g Kr. cukru
1 bal vanilkového cukru
2 žĺtky
60 g kukuričného škrobu alebo vanilkového pudingu
100-150 g masla
rum podľa chuti

 

Postup:

Časť mlieka dáme variť s cukrom a vanilkovým cukrom, v druhej časti rozmiešame žĺtky a škrob alebo pudingový prášok. Keď mlieko na plameni zovrie, vlejeme žĺtkovú zmes a uvaríme na slabom plameni hustý puding.Uvarený puding necháme vychladnúť, nie však celkom, necháme ho vlažný. Trochu prešľaháme a postupne do neho zašľaháme maslo a rum. Základný vanilkový krém je hotový.

Teraz môžete s krémom robiť už čokoľvek vám napadne, môžete pridať kakao, rozpustenú čokoládu (čokoládu rozpustíme a necháme vychladnúť, potom len zašľaháme do krému). Tiež výborne chutí s rozpustenou tyčinkou Ľadové gaštany (postup rovnaký ako v prípade čokolády). Do krému tiež môžete zašľahať obyčajné alebo karamelové salko, kyslú smotanu alebo tvaroh, či mascarpone. Výborný je práve tvarohový krém, kedy tvaroh jemný (bez hrudiek cca 350 g) všľaháme do základného krému. Neváhajte skúsiť aj ovocie, orechy, kávu, kapučíno, kokos či mascarpone.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

zdroj: tortyodlorny

You Might Also Like