Krakovský syrový šalát sa hodí ako príloha k obedu ale aj ako výborná večera. Stačí len pár surovín a máte doma hotový poklad!

Zdieľať článok na

Keď som prvýkrát vyskúšala recept na krakovský syrový šalát, nečakala som takú kombináciu chutí. Bola som milo prekvapená, čo dokáže vykúzliť pár surovín, ktoré mi na jazyku roztancovali všetky chuťové poháriky. Rada sa s vami o tento recept podelím a som si istá, že si ho rovnako ako ja okamžite zamilujete!

Krakovský syrový šalát pripravíte počas chvíľky, dojem vo vás zanechá na veľmi dlhú dobu. Jeho príprava nie je zložitá, rovnako tak ani potrebné ingrediencie.

Čo budete potrebovať na prípravu?

1 konzervu kukurice
1 pór
100 g údeného syra
2 kuracie prsíčka (možno nahradiť šunkou)
1 polievkovú lyžicu majolky
1 polievkovú lyžicu horčice
3 polievkové lyžice kyslej smotany (možno nahradiť jogurtom)
150 g tvrdého syra
soľ a korenie na dochutenie

Ako postupovať pri príprave?

Kuracie prsíčka nakrájajte na malé kocky (to isté v prípade, keď sa ich rozhodnete nahradiť šunkou) a sprudka osmažte na malom množstve rozpáleného oleja. Môžete ho dochutiť podľa ľubovôle.
Pór nakrájame na polmesiačiky a zalejte ho vriacou vodou.
Oba dva typy syrov nastrúhajte nahrubo.
Všetky suroviny vrátane kukurice zmiešajte.

V miske zmiešajte majolku s horčicou, smotanou, štipkou soli a korenia na dochutenie.
Vmiešajte do šalátu, dobre premiešajte.
Pred podávaním nechajte pár hodín vychladiť.
Krakovský syrový šalát môžete podávať ako prílohu k obedu, alebo vám skvele poslúži ako ľahká forma večere.


Zdieľať článok na

You Might Also Like