Tento lahodný dezert si vás získa tak, ako si James Bond získa srdce každej ženy – svoje meno si pravdepodobne vyslúžil tým, že… koláč Jamesa Bonda je vynikajúci a broskyne zaručujú nezabudnuteľnú chuť!
Potrebujete:
– 250 g práškového cukru,
– 1 balenie vanilkového cukru,
– 4 vajcia,
– 100 ml oleja,
– 100 ml vlažnej vody,
– 250 g polohrubej múky
– 1/2 prášku do pečiva
– 2 polievkové lyžice kakaa
Pena:
– 2 malé plechovky broskýň,
– 2 smotana na šľahanie
– 2 balíčky vanilkového pudingu
Navrch pridajte strúhanú čokoládu.
Na plech dajte papier na pečenie a rúru predhrejte na 180 °C. Broskyne rozmixujte.
Vajíčka zmiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridajte olej a vodu – miešajte, kým zmes nie je hladká. Nakoniec pridajte prášok do pečiva, kakaový prášok a múku (postupne!).
Cesto vylejte na plech a pečte 15-20 minút.
Broskyne rozmixujte na pyré (mixérom). Pridajte smotanu.
Mixujte do hladka.
Keď cesto vychladne, navrstvite naň broskyňovú penu. Posypeme strúhanou čokoládou.
PS: Koláč musí byť v chladničke!
Koláč môžete posypať aj nasekanými pistáciami 🙂
Poznáte fanúšikov Jamesa Bonda? Pošlite im svoj obľúbený agentský koláč! 😀