Koláč Jamesa Bonda – keď je na stole, zmizne ako lusknutím prstov!

Tento lahodný dezert si vás získa tak, ako si James Bond získa srdce každej ženy – svoje meno si pravdepodobne vyslúžil tým, že… koláč Jamesa Bonda je vynikajúci a broskyne zaručujú nezabudnuteľnú chuť!

Potrebujete:
– 250 g práškového cukru,
– 1 balenie vanilkového cukru,
– 4 vajcia,
– 100 ml oleja,
– 100 ml vlažnej vody,
– 250 g polohrubej múky
– 1/2 prášku do pečiva
– 2 polievkové lyžice kakaa

Pena:
– 2 malé plechovky broskýň,
– 2 smotana na šľahanie
– 2 balíčky vanilkového pudingu

Navrch pridajte strúhanú čokoládu.

Na plech dajte papier na pečenie a rúru predhrejte na 180 °C. Broskyne rozmixujte.

Vajíčka zmiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridajte olej a vodu – miešajte, kým zmes nie je hladká. Nakoniec pridajte prášok do pečiva, kakaový prášok a múku (postupne!).

Cesto vylejte na plech a pečte 15-20 minút.

Broskyne rozmixujte na pyré (mixérom). Pridajte smotanu.

Mixujte do hladka.

Keď cesto vychladne, navrstvite naň broskyňovú penu. Posypeme strúhanou čokoládou.

PS: Koláč musí byť v chladničke!

Koláč môžete posypať aj nasekanými pistáciami 🙂

Poznáte fanúšikov Jamesa Bonda? Pošlite im svoj obľúbený agentský koláč! 😀

 

You Might Also Like