Koláč „hurikán“ s jablkami a vanilkovým krémom. Veľmi jednoduchý a rýchly recept!

Zdieľať článok na

Tento jablkový koláč s vanilkovým krémom sa pripravuje rýchlo a jednoducho.  Koláč je krásny a chutný. Každý si ho určite zamiluje!

POTREBUJEME:

Na krém:

-jedno vajce;

-50 g cukru (2 polievkové lyžice);

-15 g kukuričného škrobu (5 čajových lyžičiek);

-250 ml mlieka (jeden pohár);

-1 čajová lyžička vanilkového extraktu alebo 1 vrecúško vanilkového cukru.

Na cesto:

-2 vajcia;

-100 g cukru (½ šálky);

-1 štipka soli;

-100 ml mlieka (½ pohára);

-200 g múky (1 šálka + 4 lyžičky);;

-13 g prášku do pečiva (1 polievková lyžica + 1 čajová lyžička);

-1 čajová lyžička vanilkového extraktu alebo 1 vrecúško vanilkového cukru;

-2 jablká;

-2 polievkové lyžice citrónovej šťavy.

Ostatné: práškový cukor – na ozdobu.

 

PRÍPRAVA:

1.Pripravte si krém: Do hrnca s ťažkým dnom dajte vajce, cukor a kukuričný škrob. Miešajte, kým nie je hladký.

2.Postupne pridávajte mlieko. Miešajte.

3.Smotanu zahrievajte na miernom ohni, kým sa na povrchu neobjavia prvé bublinky, a neustále miešajte. Potom znížte teplotu a varte 1-2 minúty. Mala by zhustnúť.

4.Odstavte smotanu z ohňa. Pridajte do nej vanilkový extrakt alebo vanilkový cukor. Miešajte.

5.Krém nechajte mierne vychladnúť a často ho miešajte, aby sa povrch nevysušil.

6. Olúpte jablká a nakrájajte ich na tenké plátky. Polejte ich trochou citrónovej šťavy, aby nezhnedli

7. Pripravte cesto: vajcia, práškový cukor, vanilkový cukor a štipku soli rozšľahajte mixérom zapnutým na vysoké otáčky asi 7-8 .

8. Pridajte mlieko. Mixujte s mixérom bežiacim pri nízkych otáčkach.

9. Pridajte preosiatu múku spolu s práškom do pečiva. Mixujte s mixérom bežiacim pri nízkych otáčkach.

10. Pridajte jablká. Zmiešajte špachtľou.

11. Plech vyložíme papierom na pečenie, vymasteným rafinovaným slnečnicovým olejom.

12. Vanilkový krém preložte do vrecka. Naneste ho špirálou na povrch cesta, začnite od stredu plechu.

13. Koláč pečieme asi 30 minút vo vyhriatej rúre na 180 ° C‌.

14. Koláč necháme 15 minút vychladnúť, potom ho vyberieme z panvice a počkáme, kým úplne nevychladne. Kto chce, môže ho posypať práškovým cukrom.

 

Prajeme vám dobrú chuť do jedla so svojimi blízkymi!

 


Zdieľať článok na

You Might Also Like