Kokosovo-čokoládová tortička plnená smotanovým krémom s úžasnou chuťou!

Spread the love

Skúste si pripraviť túto lahodnú a krásne vyzerajúcu tortu, ktorá v sebe snúbi ľahkú chuť exotického kokosu a dobre známu klasickú čokoládu. Dohromady vytvára nezabudnuteľnú kombináciu.

Potrebujeme:

Zloženie krému

1 liter mlieka
1 puding so smotanovou príchuťou
60 g škrobu
8 čajových lyžičiek cukru
100 g strúhaného kokosu
10 g želatíny
asi 30 ml bielej sladkej smotany

Zloženie polevy

150 ml sladkej smotany
100 g horkej čokolády

Zloženie cesta (pripravte 3x, získate 3 vrstvy cesta)

70 g bielkov (cca 2 vajcia)
60 g cukru
10 g múky
10 g škrobu
10 g kakaa
1 kávová lyžička prášku do pečiva
1 lyžica oleja
1 čajová lyžička mlieka
1 čajová lyžička rumu

Príprava:

V 100 ml mlieka rozpustite želatínu. V 200 ml mlieka uvarte puding s cukrom a škrobom. Zvyšok mlieka povarte s cukrom a kokosom, potom pridajte puding a varte, kým zmes nezhustne, nakoniec vmiešajte rozpustenú želatínu a smotanu.

Zmiešajte čokoládu so smotanou pri varení. Nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

Vyšľahajte bielky s cukrom. Potom vmiešajte všetky ostatné ingrediencie do cesta a upečte ho vo forme s priemerom 24 cm cca 15 minút pri 160 stupňoch. Opakujte so všetkými vrstvami.

Nakoniec na seba poskladajte vrstvy: cesto-krém-cesto-krém-cesto-krém. Celý tortu zalejte polevou a môžete dozdobiť kokosom. Nechajte stuhnúť v chladničke a podávajte.

zdroj: torta-pinjur-plat.blogspot.com

You Might Also Like