Kokosové rezy s lahodným vanilkovým krémom a jemnou čokoládovou polevou!

Spread the love

Ak plánujete na víkend, rodinné stretnutie, oslavu, či návštevu u príbuzných, určite by ste radi oslnili nejakým dobrým dezertom. Skúste práve tieto báječné rezy.

Ich ľahká konzistencia a harmónia chutí exotického kokosu s vanilkou si iste získa vaše srdce na prvé ochutnanie. Príprava je nenáročná a nezaberie veľa času, preto tieto rezy môžete pripraviť aj na poslednú chvíľu.

Potrebujeme:

Zloženie cesta

250 g múky (polohrubej)
150 g masla
1-2 polievkové lyžice kyslej smotany
1 lyžica kakaa
100 g cukru
1/2 balenie prášok do pečiva

Zloženie kokosového krému

6 vaječných bielkov
10 lyžicou cukru
200 g kokosového oleja

Zloženie vanilkového krému

6 vaječných žĺtkov
200 g cukru
3 lyžice múky
1 vrecúško vanilkového pudingového prášku
300 ml mlieka
250 g masla
1 lyžička vanilkovej príchute

Poleva:

20 dkg horúcej čokolády
sušený kokos

Príprava

Do nádoby vložte maslo, kyslú smotanu, múku, prášok do pečiva, cukor a kakao a dobre premiešajte. Cesto si rozdeľte na dve časti. Vyvaľkajte dva listy, prvý list umiestnite do plechu vyloženého papierom na pečenie a druhým listom neskôr prikryjete vrstvu kokosového krému.

Kokosový krém: vaječné bielky vyšľahajte do tvrdej peny s cukrom a pridajte kokos. Naneste tento krém na pripravené cesto a prikryte ho druhou polovicou cesta. Pečte v predhriatej rúre na 170 až 175 stupňov po dobu 15 až 20 minút.

Vanilkový krém: Zmiešajte všetky prísady, okrem masla a vanilkovej príchuti, a varte na pomalom plameni, kým nebude krém hustý. Maslo rozpustíme, nalejte ho na varený krém, pridajte vanilkovú esenciu. Premiešajte a vychladnutý krém navrstvite na druhú vrstvu cesta a nechajte stuhnúť v chladničke.

Nakoniec polejte povrch krému roztavenou čokoládou a posypte kokosom podľa potreby. Umiestnite do chladničky po dobu 2 hodín, potom nakrájajte na plátky.

You Might Also Like