Suroviny:
3 vajcia
80 g práškového cukru
100 g hladkej múky
prášok do pečiva
20 g kakaa
Plnka:
6 plátkov želatíny
250 g mäkkého tvarohu
150 g práškového cukru
200 ml smotany na šľahanie
100 ml mlieka
50 g strúhaného kokosu
3 banány
Na dohotovenie:
1 banán 50 g
čokoládovej polevy
Postup prípravy receptu:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny. Zľahka vmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a kakaom.
Plech vymastíme tukom, vysypeme múkou a rozotrieme naň cesto.
Korpus pečieme pri 180 ° C asi 20 minút.
Želatínu namočíme do studenej vody a necháme ju asi 10 minút nabotnať, potom ju ľahko vytlačíme.
Tvaroh osladíme a zľahka do neho vmiešame dotuha vyšľahanú smotanu.
Mlieko prevaríme s kokosom. Vložíme do neho želatínu a zmes miešame, kým sa želatína nerozpustí. Potom ju vlejeme do tvarohovej hmoty.
Náplň miešame, kým nezačne tuhnúť.
Polovicu náplne rozotrieme na korpus a poukladáme ju pozdĺžne rozkrojeným banánom.
Navrch nanesieme zvyšnú plnku a múčnik uložíme do chladničky.
Keď stuhne, rozdelíme ho na rezy.
Každý kúsok ozdobíme čokoládovou polevou.
Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.