Klasická hrachová polievka s údeným mäsom. Vyskúšajte to podľa tohto tradičného receptu

Zdieľať článok na

Recept na vynikajúcu hráškovú polievku vždy zahŕňa mäso. Môže to byť: jahňacie, hovädzie, bravčové alebo kuracie, ale aj skúsení kuchári v domácnosti vedia, že najchutnejšou možnosťou je klasická hrachová polievka s údeným mäsom. Ak sa budete držať krok-za-krokom tohto receptu, zistíte, že lepšie jedlo ste ešte v živote nejedli.

Ingrediencie:

  • 0,5kg bravčových rebier
  • 250g suchého hrášku
  • 1 kus mrkvy
  • 0,8kg zemiakov
  • 1 trs zelene
  • čierne mleté korenie podľa chuti
  • 300g slaniny
  • 1 kus cibuli
  • 2 bobkové listy
  • Slnečnicový olej podľa chuti
  • Soľ podľa chuti

Príprava:
1.) Ako variť hráškovú polievku s údeným mäsom? Nasypte hrášok do misky a zalejte ho vodou. Odporúčame vám, aby ste túto zmes nechali odstáť 3 hodiny.

2.) Vodou zalejte aj bravčové rebierka. Varte ich asi hodinu, potom ich vyberte z nádoby a nechajte vychladnúť. Zbavte mäso kostí.

3.) Niekoľkokrát premyte hrášok chladnou vodou. Presypte ho aj s mäsom do vývaru, ktorý ostal po varení rebierok. Zmes nechajte variť asi 30 minút.

4.) Nakrájajte cibuľu, mrkvu a slaninu. Slaninové kúsky smažte na suchej panvici až na kôrku. Ku slanine pridajte pripravenú mrkvu a cibuľu, dolejte trošku oleja a opäť smažte.

5.) Ošúpané zemiaky nakrájajte na malé kocky a nasypte ich na do hrnca. Varte ich 5 minút. Zmes, ktorá vám ostala po smažení slaniny, pridajte do hrnca. Pridajte soľ a mleté korenie podľa chuti. Varte, kým nie sú zemiaky uvarené.

6.) Pár minút pred tým, ako je jedlo hotové, pridajte bobkový list. Vypnite plyn. Hrachovú polievku s údenými rebrami podávajte s nasekanou zeleňou.

Dúfame, že vás tento recept zaujal a neváhajte ho vyskúšať doma. Prajeme vám dobrú chuť!

ZDROJsovkusom.ru


Zdieľať článok na

You Might Also Like