Kto by si niekedy nerád pochutnal na niečom sladkom … Niekto častejšie, niekto len výnimočne. Do ktorej skupiny patríte vy? Lákavé sladkosti na nás číhajú odvšadiaľ, rozhodli sme sa podeliť sa s vami o recept, na ktorý sme natrafili.
Nájde sa tu niekto, kto nemá rád Raffaello? V obchode veru málo nestojí, skúste si vyrobiť vlastné, nie je to vôbec náročné!
Budete potrebovať:
kondenzované mlieko
strúhaný kokos
mandle
oblátky alebo piškóty
Postup:
Do kondenzovaného mlieka nasypeme asi 4/5 kokosu, ak máme mandle aj mleté, tak trochu mletých mandlí a trochu rozomletých oblátok alebo piškót. Zvyšok kokosu použijeme na obaľovanie.
Zmes premiešame a dáme schladiť do chladničky na približne 15-20 minút.
Po vybratí z chladničky si naberáme vhodné množstvo, do stredu vtlačíme mandľu a vyformujeme guľku. Posledným krokom bude už len obalenie v kokose. Dobrú chuť!