Suroviny:
Pusinky:
180 g práškového cukru
60 g orechov
40 g Solamylu
3 bielky
1 lyžička instantnej kávy
štipka soli
Krém:
200 g krupicového cukru
4 vajcia
1 maslo
50 g stuženého tuku (omega)
Pikantná marmeláda
Postup prípravy receptu
Vo vodnom kúpeli (voda nesmie sa variť) ušľaháme bielky so soľou do snehu.
Postupne zašľaháme práškový cukor a šľaháme do lesklej a tuhej hmoty, ktorá bude tvoriť na metlách špičky.
Už mimo vodný kúpeľ opatrne vmiešame orechy s kávou a Solamylom.
Na plech striekame zdobiacim sáčkom kopčeky, hviezdičky… Použila som sáčok bez špičky, len s odstrihnutým rožkom.
Pečieme (sušíme) v trúbe na 110-130 ° C asi 45 min.
Linecké cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske alebo podložke, vykrajujeme kolieska, uložíme na plech s papierom na pečenie a pečieme cca 8-10min na 180 ° C. U oboch týchto krokov berte ohľad na vlastnú rúru.
A ideme na krém. Zase vo vodnom kúpeli šľaháme vajcia s krupicovými cukrom do hustej, hebkej, žltobielej hmoty. Ručným šľahačom cca 20 min. Voda sa nesmie variť. Hotové uložíme do drezu s vodou studenou) a šľaháme do vychladnutia.
V robote rozpracujeme metlami zmäknuté maslo a pomaličky, malým pramienkom, za stáleho, ale pomalého šľahania zapracovávame vychladnutú vaječnú penu.
Stužený tuk rozpustíme, necháme vychladnúť a zašľaháme do krému. Použitie stuženého tuku nie je podmienkou.
Hotový krém ochutíme lyžicou práškového kakaa a lyžičkou mletej kávy.
Na upečená linecké kolieska nastriekame koliesko z krému, do stredu dáme kúsok pikantné marmelády a položíme pusinku. Zdobíme alebo nezdobíme, to je na každom.