Predstavujeme vám recept na neuveriteľne chutné kávové rezy, ktoré sú ideálnym spoločníkom ku káve alebo len tak na pochutnanie. Tento dezert si určite zamilujete, a hoci sa pripravuje hlavne na špeciálne udalosti, nebude vám ľúto ho pripravovať častejšie. Poďme sa teda pustiť do pečenia!
Recept na kávové rezy:
Potrebujeme: Na korpus:
- 6 vajec
- 120 g práškového cukru
- 120 g polohrubej múky
- 2 PL kakaa
- 1 balenie prášku do pečiva
- 8 PL vody
- 3 ČL instantnej kávy
- 2 PL rastlinného oleja
Na plnku č. 1:
- 6 dcl mlieka
- 2 balenia vanilkového pudingu
- 4 PL kryštálového cukru
- 1 PL instantnej kávy
- 3 PL práškového cukru
- 200 g masla
- 2 ČL instantnej kávy
- 200 g kyslej smotany
Na plnku č.2:
- 3 balenia šľahačkovej smotany
Postup:
- Pripravíme pudingovú plnku: v hrnci na sporáku zmiešame mlieko, kryštálový cukur, kávu a puding, uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť.
- Pripravíme cesto: vyšľaháme vajcia s práškovým cukrom, pridáme kávovú zmes, olej, preosejanú múku s práškom do pečiva a kakaom a vymiešame cesto.
- Cesto vylejeme na plech vymastený maslom a posypaný múkou, pečieme v predhriatej rúre na 175°C.
- Pripravíme kávovú plnku: vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a kávou, postupne zašľaháme vychladnutý puding a nakoniec pridáme smotanu.
- Kávovú plnku natrieme na korpus a dáme do chladničky na hodinu.
- Rozšľaháme šľahačkovú smotanu, rozotrieme ju na kávovú plnku a necháme v chladničke cez noc.
- Ozdobíme podľa fantázie a servírujeme.
Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Var a peč s Martinkou