Jemné rezy sú ideálne pre neskoré večery, kedy sa začína skôr stmievať. Ak ste milovníkmi kávy, určite radi vyskúšate tento zákusok, ktorý v sebe snúbi chuť kávy, čokolády a je doplnený jemnou šľahačkou.
Na prípravu je tento dezert veľmi jednoduchý a preto si ho určite obľúbite a budete ho radi pripravovať aj pre svojich blízkych a rodinu. Prísady potrebné na prípravu nájdete ľahko v každej domácnosti.
Potrebujeme:
Na cesto
4 žĺtky
140 gramov cukru kryštál
2 lyžice slnečnicového oleja
50 ml vody
2 lyžice kakaa
100 g pšeničnej múky
10 g prášku do pečiva
4 vajcia
2-3 lyžice mletej kávy
Na kávový krém:
500 ml mlieka 1,5% tuku
60 g pudingu s karamelovou príchuťou
1 šálka instantnej kávy
300 g masla
10 g vanilkového cukru
Šľahačka:
90 g masla
250 g smotany na šľahanie
Príprava
Cesto:
Zmiešajte žĺtky s cukrom, postupne pridávajte teplú vodu, olej, kávu, kakao, múku a prášok do pečiva. Zmiešajte dohladka.
Vyložte plech papierom na pečenie, nalejte do neho zmes a pečte ho vo vyhriatej rúre pri teplote 170 ° C po dobu asi 20 minút.
Kávový krém
Zmiešajte trochu mlieka s pudingom a kávou.
Zvyšok mlieka zohrejte na slabom ohni.
Než začne variť, nalejte zmes do nádoby s pudingom a neustále premiešavajte. Krém je pripravený po dosiahnutí hustej konzistencie.
Po ochladení do zmesi pridajte maslo a cukor. Poriadne premiešajte.
Pripravte šľahačku zo zložiek uvedených vyššie.
Cesto preneste na servírovací podnos, potrite ho kávovým krémom a ozdobte šľahačkou.
zdroj: andreilaslau.ro