Kávové rezy s krémom šľahačkou a čokoládou! Príprava je veľmi jednoduchá a rýchla.

Spread the love

Jemné rezy sú ideálne pre neskoré večery, kedy sa začína skôr stmievať. Ak ste milovníkmi kávy, určite radi vyskúšate tento zákusok, ktorý v sebe snúbi chuť kávy, čokolády a je doplnený jemnou šľahačkou.

Na prípravu je tento dezert veľmi jednoduchý a preto si ho určite obľúbite a budete ho radi pripravovať aj pre svojich blízkych a rodinu. Prísady potrebné na prípravu nájdete ľahko v každej domácnosti.

Potrebujeme:

Na cesto

4 žĺtky
140 gramov cukru kryštál
2 lyžice slnečnicového oleja
50 ml vody
2 lyžice kakaa
100 g pšeničnej múky
10 g prášku do pečiva
4 vajcia
2-3 lyžice mletej kávy

Na kávový krém:

500 ml mlieka 1,5% tuku
60 g pudingu s karamelovou príchuťou
1 šálka instantnej kávy
300 g masla
10 g vanilkového cukru

Šľahačka:

90 g masla
250 g smotany na šľahanie

Príprava

Cesto:

Zmiešajte žĺtky s cukrom, postupne pridávajte teplú vodu, olej, kávu, kakao, múku a prášok do pečiva. Zmiešajte dohladka.

Vyložte plech papierom na pečenie, nalejte do neho zmes a pečte ho vo vyhriatej rúre pri teplote 170 ° C po dobu asi 20 minút.

Kávový krém

Zmiešajte trochu mlieka s pudingom a kávou.

Zvyšok mlieka zohrejte na slabom ohni.

Než začne variť, nalejte zmes do nádoby s pudingom a neustále premiešavajte. Krém je pripravený po dosiahnutí hustej konzistencie.

Po ochladení do zmesi pridajte maslo a cukor. Poriadne premiešajte.

Pripravte šľahačku zo zložiek uvedených vyššie.

Cesto preneste na servírovací podnos, potrite ho kávovým krémom a ozdobte šľahačkou.

zdroj: andreilaslau.ro

You Might Also Like