Predstavujeme vám vynikajúci a rýchlo pripravený dezert s kávou a kokosom, ktorý si zamiluje každý milovník sladkostí. Recept sme našli na youtube kanáli Sprint Cooking a prinášame vám ho vo forme jednoduchého článku.
Ingrediencie:
- 4 vajcia (224 g)
- 3/4 šálky cukru (150 g)
- 1 šálka hladkej múky (160 g)
- 1 bal. vanilkový cukor (15 g)
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva (4 g)
- džem (300-350 g)
- 1 kokosový puding (35 g)
- smotana 30% (400 + 500 ml)
- krémový tvaroh (250 g) alebo mascarpone
- piškóty (150-180 g)
- 7-8 polievkových lyžíc práškového cukru (70-80 g)
- pol šálky strúhaného kokosu(50 g)
- espresso káva (100-120 ml)
- 3-4 polievkové lyžice želatíny (24-32 g)
Ďalej:
- kávu na namočenie piškót
Plech:
- 20×30 cm
Postup:
- Vyšľaháme vajcia s cukrami do peny a pridáme pudingový prášok.
- Postupne preosejeme múku s práškom do pečiva a vymiešame jednotné cesto.
- Cesto navrstvíme do formy vyloženej papierom na pečenie a pečieme pri teplote 175 stupňov 20-25 minút.
- Na vychladnuté cesto natrieme džem a pripravíme si prvý krém.
- Vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom, vmiešame tvaroh, želatínu a kokos.
- Krém navrstvíme na džem a uložíme namočené piškóty.
- Na vrchnú vrstvu rozpustíme želatínu v essprese, vyšľaháme smotanu s práškovým cukrom a navrstvíme na piškóty.
- Podávame vychladené a môžeme posypať strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!
Videorecept:
https://youtu.be/Fxbw7T4ff80
zdroj: Sprint Cooking