Karfiol môže byť neskutočne chutný, ak viete, ako ho správne pripraviť. Kuchár nám predstavil túto úžasnú metódu varenia karfiolu s mäsovo-zeleninovou omáčkou, ktorá dokonca prekvapí aj tých, ktorí nemajú karfiol radi. Recept je ľahko realizovateľný a jeho výsledok vás ohromí.
Ingrediencie:
- 1 karfiol (1 kg)
- 2 l vody
- 1/4 citróna
- 2 ČL soli
- 2 červené papriky
- 2 zelené papriky
- 1 cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 1 paradajka
- 50 ml rastlinného oleja
- 1 PL paradajkového pretlaku
- 1 ČL hladkej múky
- 100 g mletého mäsa
- 2 poháre vody
- 1 ČL soli
- 1 ČL mletej červenej papriky
- 1/2 ČL mletého čierneho korenia
- 2 kocky cukru
Postup:
- Karfiol rozoberieme na menšie ružičky a dáme do hrnca s vriacou vodou, do ktorej sme pridali šťavu z 1/4 citróna a 2 ČL soli. Varíme 15-20 minút, potom ho vyberieme a vložíme do misy so studenou vodou.
- Nakrájame červenú a zelenú papriku, cibuľu, cesnak a paradajku.
- Na panvici s rastlinným olejom opražíme cesnak a cibuľu dozlatista, pridáme paradajkový pretlak, múku a nakrájanú zeleninu. Smažíme do mäkka.
- Pridáme mleté mäso a smažíme, kým sa nesfarbí. Následne pridáme studenú vodu a varíme, kým nezovrie.
- Potom pridáme horúcu vodu z karfiolu, soľ, mletú papriku, čierne korenie, cukor a karfiol. Varíme ešte 5 minút.
- Po vychladnutí môžeme karfiol podávať. Dobrú chuť!
Video návod:
zdroj: köyden lezzetler