Karfiol chutí lepšie ako mäso! Škoda, že som tento recept nevyskúšala skôr!

Karfiol ako nikdy predtým! Tento jednoduchý recept na chrumkavý karfiol z rúry vám ukáže, že zdravé jedlo môže byť nielen chutné, ale aj výnimočne pôsobivé. Ak ste doteraz nepovažovali karfiol za zaujímavú ingredienciu, tento recept vás určite presvedčí o opaku.

Ingrediencie:

– 1 karfiol
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
– niekoľko plátkov toastového chleba
– 1 strúčik cesnaku
– 5 polievkových lyžíc extra panenského olivového oleja
– 1 čajová lyžička mixu talianskych bylín
– 1 čajová lyžička sušenej petržlenovej vňate
– 1 čajová lyžička citrónovej šťavy
– 50 g nastrúhaného parmezánu
– 3 vajcia
– 100 g hladkej múky
– 200 g kyslej smotany
– 100 g bieleho jogurtu
– čerstvú petržlenovú vňať na posyp

Postup:

1. Karfiol dôkladne opláchnite a rozdeľte na stredne veľké ružičky.
2. Vo veľkom hrnci priveďte vodu so soľou k varu a vložte karfiol, varte 5 minút. Potom vyberte a nechajte vychladnúť.
3. Odkrojte kôrku z chleba a jadro chleba rozdrobte na drobné omrvinky.
4. K chlebovým omrvinkám pridajte prelisovaný cesnak, olivový olej, talianske bylinky a sušenú petržlenovú vňať. Dôkladne premiešajte.
5. Pridajte nastrúhaný parmezán a premiešajte.
6. V samostatnej miske rozšľahajte vajcia, pridajte soľ a korenie podľa chuti.
7. Vychladnutý karfiol obalujte postupne v múke, vajíčkach a zmesi chlebových omrvín so syrom.
8. Pripravené ružičky karfiolu uložte na plech vyložený papierom na pečenie.
9. Pečte v rúre predhriatej na 200 °C približne 15 – 20 minút.
10. Medzitým pripravte omáčku: V miske zmiešajte kyslú smotanu, jogurt a nasekanú petržlenovú vňať. Dochutíme citrónovou šťavou, soľou a korením.
11. Hotový karfiol podávajte s pripravenou omáčkou a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Videorecept:

zdroj :Výdatné a chutné

You Might Also Like