Poznáte tú neodolateľnú chuť, keď sa spoja kapusta a mleté mäso? Predstavujeme vám jednoduchý recept, ktorý vás ohromí svojím výsledkom.
Na tento pokrm zabudnete na klasické kapustové holúbky. Pripravte si doma chutný recept podľa návodu z youtube kanála Юлина кухня.
Potrebujeme:
1 kapustu 500 g mletého mäsa 1 cibuľu 1 mrkvu 1 ČL soli korenie podľa chuti
Na obalenie: 4 vajcia 2 PL hladkej múky soľ korenie
Postup:
- Najprv hlávku kapusty varíme 10 minút vo vriacej vode. Potom listy odkvapkáme a položíme na tanier.
- Cibuľu rozšľaháme v mixéri a osmažíme ju v oleji na panvici. Mrkvu nastrúhame jemno a pridáme ju do panvice. Spolu zmiešame a smažíme, kým nezmäkne.
- Mäso vložíme do misky. Pridáme soľ, korenie, sušené bylinky a mrkvovo-cibuľovú zmes. Všetko premiešame špachtľou.
- Na kapustový list vložíme mäsovú zmes, roztlačíme a rozotrieme ju. Potom list preložíme a uložíme na tanier.
- V miske zmiešame vajcia, soľ, korenie a múku. Na panvici rozotrieme olej, listy namočíme vo vajíčkovej zmesi a vložíme na panvicu. Prekryjeme pokrievkou a necháme variť na miernom ohni.
- Listy smažíme z oboch strán do zlatista. Po vychladnutí môžeme túto kapustovo-mäsovú delikatesu servírovať.
Dobrú chuť!
Videorecept:
zdroj: Юлина кухня