Kapustňák na plechu – lacné, rýchle a neuveriteľné chutné občerstvenie.

Spread the love

Úžasná pochúťka, ktorú by som mohla jesť aj každý deň. Niekedy si to robíme aj ako náhradu pečiva. Je to jednoduché, rýchle a skutočne fantastické papanie. Skúšala som veľa receptov, ale najlepší je jednoznačne tento recept.

Potrebujeme:

1/2 hlávky kapusty

hrubá múka alebo polohrubá (hladká múka)

2 vajcia

mlieko

olej

saláma (podľa chuti, môže byť aj údená alebo anglická slaninka, proste čo chladnička dá)

soľ, korenie, vegeta, pálivá paprika

Postup:

Tento recept robím „podľa oka“, preto je možné podľa potreby pridať múku atď .. cesto by sa ale malo trochu „ťahať“ a nemalo by byť príliš husté – kapusta i saláma musia byť dobre vidieť :-))

1/2 hlávky kapusty nastrúhame, pridáme salámu na kocky nakrájanú, 1 vrchovatý hrnček hrubej alebo polohrubej múky (väčšinou robím z polohrubej), môžeme ešte trochu zaprášiť hladkou múkou. Pridám 2 vajcia, 1/2 hrnčeka mlieka, 1/2 hrnčeka oleja, soľ (soľou nemusíte šetriť – najmä ak máte málo slanú salámu), vegetu, korenie, trochu pálivej papriky.

Zmes dáme na plech vyložený papierom na pečenie, urovnáme do placky a pečieme cca 30 minút v predhriatej rúre na 180 ° C, nakrájame a podávame. Keď pridáte prášok do pečiva, vykúzlite kompaktný koláč. Je to veľmi podobné ako zemiaková baba, ale nám chutí ešte viac. A hlavne je to bez vyprážania, takže určite lepšia voľba, ako vyprážané placky.

Je to super večera, taký kapustová zemiaková placka bez vyprážania.

Želáme vám dobrú chuť!

You Might Also Like