Kakaový medovník pripravený tak chutne, ako ho nepoznáte!

Zdieľať článok na

Keď sa povie Marlenka, každému sa hneď zbehnú sliny na typický známy český medovník.Tento dezert je skutočnou harmóniou chutí, ktorej dominuje sladkastý med v kombinácii s vláčnym cestom.Svojho uvedenia na trh sa nedávno dočkala aj čokoládová verzia tejto známej klasiky, ktorá je pre väčšinu z nás ešte väčšou pochúťkou. Pripravte si čokoládový medovník aj Vy, v pohodlí svojho domova s týmto receptom.

Potrebujeme:

zloženie cesta

600 g jemnej múky
200 g práškového cukru
4 lyžice roztaveného medu
2 vajcia
1 lyžička prášku na pečenie
100 g masla
2 lyžice nesladeného kakaového prášku
100 ml mlieka

zloženie krému

2 balenia vanilkového pudingu
600 ml mlieka
3 lyžice cukru
150 g margarínu
3 lyžice práškového cukru

Postup:

  1. Dobre zmiešajte všetky prísady na cesto a premieste ho. Rozdeľte cesto na 4 diely a každý z nich vyvaľkajte a samostatne upečte na plechu 23 × 26 po dobu 5 minút pri 200 stupňoch.
  2. Uvarte puding v mlieku s cukrom podľa návodu na obale a po vychladnutí vmiešajte margarín. Týmto krémom premažte jednotlivé vrstvy cesta a zložte výsledný medovník. Nechajte ho odpočívať niekoľko hodín v chladničke a pred podávaním ho posypte práškovým cukrom. Dobrú chuť.

Zdieľajte tento recept, Vaši priatelia si ho určite zamilujú!

Nezabudnite dať LIKE na našu facebook stránku, ak chcete vidieť nové recepty každý deň

Zdroj: minden-egyben.co


Zdieľať článok na

You Might Also Like