Jemný pudingový koláč s kyslou smotanou! Chuť, ktorá vás dostane už po prvom zahryznutí

Spread the love

Budeme potrebovať:

Cesto:

  • vajcia – 5 ks
  • práškový cukor – 250 g
  • vanilkový cukor – 1 ks
  • polohrubá múka – 250 g
  • prášok do pečiva – 1 bal.
  • voda – 1 dcl
  • olej – 1 dcl
  • kakao – 1 PL

Puding:

  • mlieko – 1 L
  • čokoládový puding – 2 bal.
  • cukor kryštálový – 3 PL
  • kyslá pochúťková smotana – 3x250ml
  • cukor práškový – 3 PL
  • vanilkový cukor – 1 bal.
  • kakao

POSTUP:

  1. V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko dáme variť aj s cukrom. Po zovretí vlejeme doň rozmiešanú zmes a za stáleho miešania uvaríme puding.
  2. Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne pridávame vodu a olej kým nám nevznikne spenená konzistencia.
  3. Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
  4. Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
  5. Malou naberačkou kladieme ešte teplý puding po kôpkach na pripravené surové cesto a vo vyhriatej rúre upečieme pri 180 stupňov cca. 35-40 minút.
  6. Na ešte teplý koláč natrieme smotanu rozmiešanú s práškovým a vanilkovým cukrom, posypeme kakaom a dáme stuhnúť do chladničky.

You Might Also Like