Budeme potrebovať:
Cesto:
- vajcia – 5 ks
- práškový cukor – 250 g
- vanilkový cukor – 1 ks
- polohrubá múka – 250 g
- prášok do pečiva – 1 bal.
- voda – 1 dcl
- olej – 1 dcl
- kakao – 1 PL
Puding:
- mlieko – 1 L
- čokoládový puding – 2 bal.
- cukor kryštálový – 3 PL
- kyslá pochúťková smotana – 3x250ml
- cukor práškový – 3 PL
- vanilkový cukor – 1 bal.
- kakao
POSTUP:
- V troche mlieka rozmiešame pudingový prášok. Zvyšné mlieko dáme variť aj s cukrom. Po zovretí vlejeme doň rozmiešanú zmes a za stáleho miešania uvaríme puding.
- Žĺtky vyšľaháme s práškovým a vanilkovým cukrom a postupne pridávame vodu a olej kým nám nevznikne spenená konzistencia.
- Pridáme preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva. Na záver zľahka primiešame vyšľahaný tuhý sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech.
- Malou naberačkou kladieme ešte teplý puding po kôpkach na pripravené surové cesto a vo vyhriatej rúre upečieme pri 180 stupňov cca. 35-40 minút.
- Na ešte teplý koláč natrieme smotanu rozmiešanú s práškovým a vanilkovým cukrom, posypeme kakaom a dáme stuhnúť do chladničky.