Jemný čokoládovo-tvarohový koláč pripravený behom 30 minút.

Spread the love

Ak držíte diétu, no napriek tomu máte stále chuť na niečo sladké, vyskúšajte tento čokoládovo tvarohový koláč. Práve tvaroh vďaka vysokému obsahu bielkovín urobí z tohto koláča vhodnejší zákusok aj do diéty.

Potrebujeme:

Zloženie čokoládovej vrstvy:

Čokoláda – 100 g
Maslo – 100 g
Cukor – 100 g
Múka-100 g
Kakao – 2 polievkové lyžice
vajcia – 2 ks
Prášok do pečiva – 0,5 lyžice.
Vanilín – 1 balenie
Soľ – štipka.

Tvarohová vrstva

Tvaroh – 200 g
Cukor – 2 polievkové lyžice
vajcia – 1 ks
Vanilín – 1 balenie (10 g)

Príprava

Čokoládu nalámte a rozpustite ju s maslom.

Zmiešajte vajcia s cukrom a soľou.

Zmiešajte vaječnú zmes s čokoládovou zmesou.

Múku zmiešajte s kakaom a práškom do pečiva. Zmiešajte všetky prísady.

Pre tvarohové cesto starostlivo premiešajte tvaroh, vajcia, cukor a vanilín.

Plech naplňte trochou čokoládového cesta, naň navrstvíme niekoľko kusov tvarohového cesta.

Opakujte vrstvy, poslednou vrstvou by malo byť čokoládové cesto.

Pečte tortu na 180 stupňov po dobu 30-40 minút.

Po vychladení nakrájajte.

You Might Also Like