Svieže a jemné šišky s jablkovou príchuťou, ktoré sa stanú vašimi obľúbenými raňajkami. Pripravte si tento rýchly a jednoduchý recept, ktorý vás mile prekvapí svojou lahodnou chuťou.
Potrebujeme:
- 1 vajce
- štipku soli
- 125 g kyslej smotany alebo prírodného jogurtu
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- vanilkový cukor podľa chuti
- 2 PL kryštálového cukru
- 1 jablko
- 2 PL rastlinného oleja
- 300 g hladkej múky
- práškový cukor na posyp
Postup:
- V miske zmiešajte vajce, soľ, cukor, vanilkový cukor a sódu bikarbónu metličkou.
- Pridajte jogurt alebo kyslú smotanu a olej, ešte raz premiešajte.
- Postupne preosievajte múku do zmesi a miešajte, až kým nevznikne vláčne cesto.
- Prikryte cesto fóliou a nechajte ho odstáť 10 minút.
- Ošúpte jablko, odstráňte jadierka a nastrúhajte ho. Potom vmiešajte jablkovú zmes do cesta.
- Môžete pridať hrozienka alebo iné sušené ovocie podľa chuti.
- Cesto vložte do vrecka a odstrihnite roh alebo použite cukrárske vrecko.
- V panvici zohrejte veľké množstvo oleja a vytlačte cesto z vrecka. Porciované kúsky odrežte nožnicami.
- Smažte šišky dozlatista zo všetkých strán, neustále miešajte.
- Po usmažení šišky položte na papierové obrúsky, aby ste ich zbavili prebytočného oleja.
- Na záver preložte šišky na tanier a posypte práškovým cukrom. Môžete ich tiež poliať čokoládou pred podávaním.
zdroj text+obrázok: souspark.ru