Jemné buchtičky, ktoré vydržia dlho mäkké, pokiaľ ich nezjete! Ako od babičky

Spread the love

Cesto na tieto buchty je trochu mastnejšie, ale práve to ho robí takým trvanlivým a mäkkým.

Potrebujeme:

4 žĺtky

60 g krupicového cukru

250 ml plnotučného mlieka

200 ml oleja

1 balenie sušeného droždia

500 g polohrubej múky

štipka soli

Slivkový lekvár na plnenie

Takto sa to podarí:

1. Do misy dáme žĺtky a cukor a vymiešame ich do svetlej peny.

2. Pridáme mlieko, olej, droždie, múku a soľ. Vypracujeme hladké cesto.

3. Prikryjeme a necháme kysnúť aj dve hodiny, pokojne aj cez noc.

4. Z hotového cesta tvarujeme buchty, ktoré plníme lekvárom. Nemusíme ich dávať ani na vymastený plech, ani ich ničím natierať.

5. Dáme ich rovno do rúry na 180 stupňov. Pečieme asi 45 minút.

You Might Also Like