Jemné a vynikajúce MIŠA rezy – zbožňujú ich aj deti aj dospelí!

Spread the love

Potrebujeme:

CESTO:
5 vajec
5 lyžíc práškového cukru
2 lyžice oleja
5 lyžíc polohrubej múky
1 lyžička prášku do pečiva
2 lyžice kakaového prášku

KRÉM:
250 g masla
500 g tvarohu
150 g práškového cukru

POLEVA:
100 g čokolády na varenie
80 g masla alebo hery
2 lyžice mlieka

POSTUP PRÍPRAVY:

Žĺtky s cukrom vyšľaháme do hustej peny. Po častiach vmiešame múku zmiešanú s kakaom a práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Upečieme (200 ° C asi 10 minút) a necháme vychladnúť.

Zatiaľ pripravíme krém: maslo s cukrom ušľaháme a po častiach zašľaháme tvaroh.

Krém natrieme rovnomerne na vychladnutú piškótu a ako pripravíme polevu, necháme stuhnúť v chladničke.

Tuk necháme rozpustiť, nasypeme do neho na kúsky rozlámanú čokoládu a miešame, kým sa čokoláda nerozpustí a nespojí s maslom (Herou). Vmiešame lyžicu mlieka, a až po dôkladnom premiešaní pridáme druhú. Poriadne vymiešame dohladka a polejeme múčnik. Krájame po zatuhnutí polevy.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like