Jednoduchý zákusok siedme nebo: Neskutočne jemný a vláčny – osvedčený RECEPT!

Spread the love

Pripravte si tento zákusok má fantastickú krémovú chuť.

Potrebujeme:

Cesto 1:

5 ks  bielka
5 lyžíc  kr. cukor
50 g  kakao
2 lyžice  polohrubá múka

Cesto 2:

5 ks  bielka
5 lyžíc  kr. cukor
100 g  mleté vlašské orechy
2 lyžice  polohrubá múka

Plnka:

10 ks  žĺtka
10 lyžíc  kr. cukor
6 lyžíc  hladká múka
500 ml  mlieko
250 g  maslo
1 bal.  vanilkový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

3 ks tortové oblátky

Postup:

1.

Bielka vyšľaháme mixérom do tuhej peny a postupne pridávame cukor. Kakao zmiešame s polohrubou múkou a pridáme k bielkom – premiešame už len lyžicou.

2.

Pripravíme si vyšší plech na pečenie. Na dno položíme oblátku a navrstvíme kakaové cesto. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov cca 15 minút.

3.

Bielka vyšľaháme mixérom do tuhej peny a postupne pridávame cukor. Mleté vlašské orechy zmiešame s polohrubou múkou a pridáme k bielkom – premiešame už len lyžicou.

4.

Rovnakým spôsobom upečieme aj orechové cesto.

5.

Krém:
Žĺtka zmiešame s múkou, pridáme 100 ml mlieka a dôkladne premiešame, aby sme nemali hrudky. Zvyšné mlieko dáme do hrnca, pridáme cukor a necháme ho rozpustiť. Keď máme cukor rozpustený, pridáme vymiešané žĺtka s múkou a mliekom. Uvaríme hustý krém, ktorý necháme vychladnúť.

6.

Maslo vymiešame do peny, pridáme po lyžiciach vychladnutú žĺtkovú hmotu.

7.

Na upečené kakaové cesto natrieme polovicu vyšľahaného krému, položíme orechové cesto s oblátkou a navrstvíme druhú polovicu krému. Na vrch položíme tretiu oblátku. Môžeme ozdobiť rozpustenou čokoládou, no nemusíme.

Dobrú chuť!

Zdroj: coolinarika.com

You Might Also Like