Jednoduchý zákusok s pudingovo-smotanovým krémom, ktorý si obľúbi úplne každý.

Spread the love

Potrebujeme:

Cesto:

  • 450 g polohrubej múky
  • 250 g masla (alebo margarínu)
  • 100 g práškového cukru
  • 2 vajcia
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 PL kakaa
  • štipka soli

Krém:

  • 550 ml mlieka
  • 2 balíčky vanilkového pudingu
  • 1 vanilkový cukor
  • 200 g cukru kryštál
  • 550 g hustej kyslej smotany

Postup prípravy receptu:

V múke rozmrvíme zmäknuté maslo, vlejeme rozšľahané vajíčka, osolíme, pridáme prášok do pečiva, cukor a kakao, spracujeme cesto. Ak by to išlo ťažko, pridáme 1-2 PL mlieka alebo smotany. Cesto dáme uležať do chladu, kľudne aj na dlhšie (včas ho však vyberieme pred ďalším spracovaním).

Cesto rozdelíme na dve časti. Prvú vyvaľkáme natenko (cca 3 mm) Priamo na pečiacom papieri a prenesieme na plech. Popicháme vidličkou, nanesieme krém.

Druhú časť cesta vyvaľkáme tiez natenko, pomocou valčeka prenesieme na krém. Tiez popicháme a dáme piecť na cca 25 min na 180 stupňovom.

Z mlieka a dvoch pudingových práškov uvaríme veľmi hustý puding. Po zhustnutí vypneme zdroj tepla, vmiešame vanilkový cukor a kryštálový cukor. Sem-tam premiešame a necháme chladnúť. Do vlažnej hmoty vmiešame kysláú smotanu.

Múčniky necháme vychladnúť, uložíme do chladničky a krájame až na druhý deň. Ide to dobre, Ako vidno na fotke, aké krém má ostré hrany.

Poznámka:

1 vanilkový puding je na 500 ml mlieka, ja som použila dva. Do cesta som dala pol na pol maslo a margarín.

Múčnik napriek jednoduchosti je výborný, s lepšou chuťou na druhý, tretí deň, cesto prevlhne od krému.

You Might Also Like