Jednoduchšie to už snáď ani nebude. Vyskúšajte rýchly jablkový koláč, ktorý zvládne naozaj každý. Recept nevyžaduje žiadne špeciálne kuchárske zručnosti a výsledný múčnik je naozaj lahodný.
Ingrediencie:
hrnček krupica
hrnček hladkej múky
hrnček cukru
balenie prášku do pečiva
balenie vanilkového cukru
jablká, zbavené jadrovníkov a nastrúhané
škorica podľa chuti
olej na vymastenie formy
maslo
Postup:
1) Premiešajte všetky suché prísady vo veľkej mise.
2) Formu vymažte zľahka olejom a môžete vysypať múkou.
3) Nasypte na dno toľko múčnej zmesi, aby nebolo vidieť dno.
4) Na múku nasypte štedré množstvo strúhaných jabĺk.
5) Ďalej opäť pridajte múčnu zmes, kým nebudú jablká vidieť.
* Opakujte, kým nespotrebujete všetky jablká a múčnu zmes.
5) Nakoniec nastrúhajte na rezy maslo po celom povrchu zákusku.
6) Pečte v predhriatej rúre na 200 ° C asi 40 minút alebo dozlatista.