Jednoduchšie to už nebude :). Vyskúšajte rýchly jablkový koláč, ktorý zvládne každý. Recept si nevyžaduje žiadne špeciálne kuchárske zručnosti a výsledný dezert je naozaj vynikajúci.
Prísady na 8 porcií:
šálka krupice
šálka hladkej múky
1/2 šálky cukru (ak máte veľmi sladké jablká, môžete cukor úplne vynechať)
balenie prášku do pečiva
balíček vanilkového cukru
jablká, zbavené jadierok a nastrúhané
škorica podľa chuti
olej na vymastenie formy
strúhané maslo podľa potreby
Postup:
Celkový čas prípravy: 60 min
1
Všetky suché prísady zmiešajte vo veľkej miske.
Formu zľahka vymažte olejom a vysypte múkou.
Na dno nasypte toľko múky, aby nebolo vidieť dno.
Na múku nasypte veľké množstvo nastrúhaných jabĺk.
Potom opäť pridajte múku, kým nie sú viditeľné jablká. Opakujte, kým nespotrebujete všetky jablká a múku.
Na záver nastrúhajte maslo na rezy po celom povrchu dezertu.