Jednoduchý vrstvený jablkový koláč so škoricou: Rýchly koláč, ktorý zvládne každý!

Jednoduchšie to už nebude :). Vyskúšajte rýchly jablkový koláč, ktorý zvládne každý. Recept si nevyžaduje žiadne špeciálne kuchárske zručnosti a výsledný dezert je naozaj vynikajúci.

Prísady na 8 porcií:

šálka krupice
šálka hladkej múky
1/2 šálky cukru (ak máte veľmi sladké jablká, môžete cukor úplne vynechať)
balenie prášku do pečiva
balíček vanilkového cukru
jablká, zbavené jadierok a nastrúhané
škorica podľa chuti
olej na vymastenie formy
strúhané maslo podľa potreby

Postup:

Celkový čas prípravy: 60 min

1
Všetky suché prísady zmiešajte vo veľkej miske.

2

Formu zľahka vymažte olejom a vysypte múkou.

3

Na dno nasypte toľko múky, aby nebolo vidieť dno.

4

Na múku nasypte veľké množstvo nastrúhaných jabĺk.

5

Potom opäť pridajte múku, kým nie sú viditeľné jablká. Opakujte, kým nespotrebujete všetky jablká a múku.

6

Na záver nastrúhajte maslo na rezy po celom povrchu dezertu.

7

Pečte v rúre vyhriatej na 200 °C približne 40 minút alebo dozlatista.

Zdroj:kuharica.kontin.info

You Might Also Like