Jednoduchý trik, ako získať úžasne chutnú smaženú cibuľu! Inak ju už nerobím!

Do mnohých jedál sa pridáva smažená cibuľa, pretože zvyšuje ich chuť. Sklenenou cibuľkou môžete tiež ozdobiť napríklad slané pirohy. Sladkastá a jemne skaramelizovaná dokáže, že jedlo bude chutiť úžasne. Niektorí počas smaženia posypú cibuľu soľou. Ale viete, prečo je dobré pridať cukor do smaženej cibule? Rýchlo si všimnete požadovaný efekt.

Smaženie cibule sa zdá byť jednoduchou vecou. Na panvici stačí rozohriať tuk, nasypte nasekanú cibuľu a smažte, až bude vyzerať uspokojivo. Avšak cibuľu možno smažiť na mnoho spôsobov a pritom vôbec nie je ťažké ju pripraviť. Dnes vám poradíme, ako získať chutnú, karamelovú cibuľku.

Prečo je dobré pridať cukor do smaženej cibule? Jemne skaramelizovaná cibuľa má vynikajúcu chuť a chrumkavosť, ale sklenená je až skutočne výborná. Mimochodom, do niektorých jedál sa žiada práve sklenená cibuľa. Ako dosiahnuť tento efekt?

Najprv musíte nasekať cibuľu a rozohriať panvicu na nízkom ohni. Na panvicu nalejeme olej alebo pridáme kúsok vysvetleného masla a pridáme cibuľu. Smažíme ju na nízkom ohni, občas premiešame, až sa cibuľka začne stávať sklenenou.

Vtedy cibuľu oplatí posypať cukrom. Radšej nepreháňajte s jeho množstvom, pretože cibuľa sa stane príliš sladká. Jedna čajová lyžička by mala stačiť. Čo sa potom stane s cibuľou? Rýchlejšie sa skaramelizuje, stane sa mäkká, sladká a jednoducho lahodná.

Takou cibuľkou môžete poliať pirohy s mäsom alebo kapustou a hubami. Je tiež dobré pridať ju do plnky na pirohy alebo do mletých karbanátkov. Dodá týmto jedlám neopakovateľnú chuť.

Cibuľu pred smažením je potrebné ošúpať. Treba odstrániť suché šupky a niekedy aj prvú šupku, ktorá je akoby čerstvá. Hoci tenká, obsahuje tak málo vody, že sa pri smažení rýchlo spáli. Takáto situácia sa často vyskytuje, keď kupujeme už ošúpanú cibuľu.

Cibuľu by ste nemali smažiť na príliš veľkom ohni. Vtedy je totiž ľahké ju spáliť, čo má za následok nechutný vzhľad a horkú chuť. Spálenú cibuľu treba vyhodiť, pretože je škoda pokaziť ňou jedlo.

Počas smaženia je potrebné cibuľku občas premiešať. Vďaka tomu sa bude smažiť rovnomerne. Ak chcete dosiahnuť jemne chrumkavú cibuľku, smažte ju na väčšom ohni, ale potom častejšie miešajte.

Ak chcete urýchliť smaženie cibule, posypte ju soľou na začiatku smaženia. Soľ urýchli odparovanie vody z cibule, takže sa rýchlejšie skaramelizuje. Takáto cibuľka má tiež zaujímavú sladko-slanú chuť.

V našom webovom portáli nájdete aj ďalšie tipy užitočné v kuchyni. Zistite, ako uvariť dokonalú ryžu. Dozviete sa tiež, prečo zemiakové placky prilnú k panvici a veľmi nasávajú tuk.

zdroj text+obrázok:: smakosze.pl

You Might Also Like