Jednoduchý, rýchly a vynikajúci slivkový koláč: Na druhý deň je ešte oveľa chutnejší!

Zdieľať článok na

Slivky môžete nahradiť marhuľami alebo malými dozretými jablkami z letných odrôd.

Môžete použiť sladký tvaroh s akýmkoľvek obsahom tuku. Ak máte radi veľmi sladké dezerty, môžete do koláča pridať viac cukru.

Kalorická hodnota koláča je 200 kcal / 100 g.

 

Zloženie:

-180 g sladkého tvarohu;

-80 g masla;

-vajce (50 g – vážené bez škrupiny);

-70 g cukru;

-10 g vanilkového cukru;

-220 g múky;

-4 g prášku do pečiva;

-3 g sódy bikarbóny;

-1 g de soli;

-700-750 g sliviek.

 

Na zálievku:

-30 g cukru;

-čajová lyžička mletej škorice.

Koláč sme piekli na obdĺžnikovom plechu s rozmermi 19 x 26 cm.

 

SPÔSOB PRÍPRAVY:

1. Preosiatu múku zmiešajte so soľou, sódou bikarbónou a práškom do pečiva v hlbokej miske.

2. Do samostatnej misy dajte sladký tvaroh, práškový cukor, vanilkový cukor, vajce, rozpustené a vychladnuté maslo. Mixujte ich do hladka.

Ak nemáte mixér, najskôr pretlačte tvaroh cez malé sitko a potom ho zmiešajte s ostatnými ingredienciami.

 

 

3. Zmiešajte všetko dohromady. Vymiesime mäkké a mierne lepivé cesto.

 

 

4. Cesto vložte na plech vyloženým papierom na pečenie. Rovnomerne ho rozložte na spodok a čiastočne zakryte jeho steny.

 

 

5. Umyté a sušené slivky nakrájajte na štvrtiny.

6. Kúsky sliviek poukladajte na cesto tak aby sa navzájom prekrývali.

 

 

7. Zmiešajte 30 g cukru s lyžičkou mletej škorice. Posypte slivky. Ak chcete, môžete koláč ozdobiť mandľovými lupienkami.

 

 

8. Koláč pečieme 45 minút vo vyhriatej rúre na 180 ° C (na strednej poličke bez konvekcie).

 

 

9. Preložíme ho na gril a necháme úplne vychladnúť. Kto chce, môže ho posypať práškovým cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť do jedla so svojimi blízkymi!

zdroj: retete-usoare.eu


Zdieľať článok na

You Might Also Like