Predstavujeme vám vynikajúci a rýchly recept na kolienka v krémovom cesnakovom sosu, ktorý je tak lahodný, že nepotrebujete ani mäso. Tento recept sme našli na stránke Dozus Cook a sme si istí, že si ho zamilujete!
Chystáte sa na rýchly a jednoduchý obed bez mäsa, ktorý si všetci zamilujú? Kolienka so smotanou a cesnakom sú perfektným riešením! Tento recept je taký chutný, že mäso ani nebudete postrádať. Nasledujte naše kroky a za menej ako 15 minút budete mať na tanieri fantastický obed.
Ingrediencie:
- 200 g kolienok
- 2 lyžice oleja
- 1 cibuľa
- 3 strúčiky cesnaku
- 3 lyžice paradajkového pretlaku
- 1/4 lyžičky soli
- 0,5 lyžičky mletej papriky
- 0,5 lyžičky oregana
- 3/4 lyžičky cukru
- 1/4 lyžičky chilli
- 100 ml mlieka
- 150 ml smotany na šľahanie
- 150 g čedar syra
- 150 g mozzarelly
- 50 g masla
Postup:
- Uvaríme kolienka v osolenej vode. Dávajte pozor, aby ste cestoviny neprerušili. Pred scedením kolienok si odoberieme z vody asi 1 pohár na prípravu omáčky.
- Na panvici rozpáliť olej a pridať nadrobno nakrájanú cibuľu. Opekať, kým nebude mierne zlatistá.
- Pridáme pretlačený cesnak a spolu restujte ešte chvíľu.
- Následne pridáme paradajkový pretlak a premiešame.
- Do zmesi pridáme všetky koreniny, soľ a cukor a premiešame.
- Postupne prilejeme vodu z kolienok, mlieko a smotanu. Všetko dôkladne premiešame.
- Privedieme zmes do varu a potom pridáme uvaríme kolienka.
- Nakoniec pridáme nakrájaný čedar, mozzarellu a maslo. Rozmiešame a necháme syr rozpustiť.
- Na záver posypeme nakrájanou petržlenovou vňaťou a môžeme podávať.
Prajeme vám dobrú chuť! Nezabudnite sa podeliť o tento skvelý recept s priateľmi a rodinou. Určite si zamilujú tento rýchly a chutný obed bez mäsa!
Kolienka so smotanou a cesnakom sú perfektným riešením pre rýchly a chutný obed bez mäsa. Vyskúšajte tento recept a presvedčte sa sami, že mäso vám v tomto jedle nebude chýbať. Tento recept je tak jednoduchý, že ho zvládne aj úplný začiatočník. Vychutnajte si tento fantastický obed a nezabudnite sa podeliť o svoje zážitky s nami!
Videorecept:
zdroj: Dozus Cook