Nájdite si svoju najmilšiu šálku kávy a pripravte sa na čokoládovú senzáciu, ktorá vás očarí už pri prvom súste. Tento skvelý recept je perfektný aj pre tých, ktorí sa práve začínajú venovať pečeniu. Priložené video vám krok za krokom ukáže, ako si pripraviť tento úžasný dezert.
Recept sme našli na youtube kanáli LiViera dessert a je naozaj fascinujúci.
Potrebujeme:
Piškóta:
- 80 g hladkej múky
- 30 g kakaa
- 10 g kypriaceho prášku
- 3 vajcia izbovej teploty
- 120 g kryštálového cukru
- 50 ml mlieka
- 50 ml slnečnicového oleja
- forma na pečenie (rozmer: 22 x 22 cm)
Krém:
- 250 ml 33 % smotany na šľahanie
- 150 g syra Mascarpone
- 4 lyžice práškového cukru
- 1 kopcovitá lyžica kakaa
Poleva:
- 150 ml mlieka
- 40 g kakaa
- 50 g cukru
- 20 g masla
- 30 g horkej čokolády
Postup:
- Rozdelíme vajcia na bielky a žĺtky a bielky vyšľaháme s cukrom do peny. Potom postupne zašľaháme žĺtky, pridáme mlieko a olej.
- Ručne vmiešame preosiatu múku spolu s kakaom a práškom do pečiva, aby sme získali jednotné cesto. Toto cesto potom navrstvíme do formy vyloženej papierom na pečenie.
- Piškótu pečieme pri teplote 170°C po dobu 30 minút.
- Medzitým si pripravíme krém: V miske zmiešame mascarpone, cukor a smotanu na šľahanie a všetko spolu vyšľaháme. Pridáme kakao a opäť prešľaháme.
- Poleva: Zahrejeme mlieko, pridáme cukor a kakao a všetko rozmiešame. Do horúcej zmesi vmiešame čokoládu a nakoniec aj maslo, aby sme získali jednotnú polevu.
- Na záver poskladáme tortu: Upečený korpus odkrojíme dorovna – zrežeme vrch aj boky a vrátime ho späť do formy. Korpus potrieme mliekom (50 ml), aby bol šťavnatý.
- Na korpus nanesieme pripravený krém a na vrch vylejeme polevu.
- Tortu necháme stuhnúť a podávame vychladenú.
Vychutnajte si túto čokoládovú pochúťku a nezabudnite nám poslať fotografiu svojho výtvoru. Prajeme vám dobrú chuť!
Video recept:
https://youtu.be/bzBMxjq_w_E
zdroj: LiViera Desserts