Jednoduchý krémovo-piškótový koláčik: Za pár minút máte hotovo!

Potešte svojich blízkych neodolateľným krémovo-piškótovým dezertom bez pečenia, ktorý si zamilujú všetci. Táto lahodná sladkosť sa stane rýchlo vaším obľúbeným dezertom.

Tento výnimočný a jednoduchý recept z youtube kanála Cookrate – Cakes vám ukáže, ako si pripraviť famózny krémovo-piškótový dezert, ktorý očarí vaše chuťové poháriky.

Ingrediencie:

  • 300 g dlhých piškót
  • 300 ml mlieka
  • 30 g kakaa

Na krém:

  • 2 vajcia
  • 175 g kryštálového cukru
  • 125 g hladkej múky
  • 8 ml vanilkovej esencie
  • 500 ml mlieka
  • 200 g masla
  • 100 g bielej čokolády
  • 250 ml smotany na šľahanie

Postup:

  1. V rajnice zmiešajte mlieko s kakaom a nechajte variť. Potom zmes prelejte do misky.
  2. V kakaaovom mlieku namočte piškóty a poukladajte ich do formy vystlanej fóliou na spodok a po stranách.
  3. Vo väčšej miske zmiešajte vajcia, cukor, múku, vanilkovú esenciu a mlieko. Vymiešajte hustý krém.
  4. Pridajte nalámanú bielej čokolády do krému a miešajte, kým sa úplne neroztopí.
  5. Nechajte krém vychladnúť na izbovú teplotu, potom pridajte zmäknuté maslo a mixérom rozšľahajte.
  6. Krém vylejte do formy na úroveň bočných piškót a vložte na 1 hodinu do chladničky.
  7. Potom pridajte na vrchnú vrstvu namočené piškóty, prekryjte fóliou a opäť vložte na hodinu do chladničky.
  8. Po vychladnutí potriete celý dezert šľahačkou a posypete vrch podľa vlastnej chuti. Teraz už môžete servírovať tento úžasný dezert.

Videorecept:

zdroj: Cookrate – Cakes

You Might Also Like