Dezert ku kávičke jednoducho musí byť. Dnes takto – jednoducho, krémovo a naozaj fantasticky. Koláč z kyslej smotany na pudingu, u nás mu nepovieme inak ako lamos koláč – to je kvôli čokoládovému vzoru, ktorý vždy takto upravíme vidličkou.
Potrebujeme:
Náplň:
0,5 l mlieka,
20 dkg cukru,
2 balenia pudingového prášku,
450 g hustej kyslej smotany (20%),
0,5 dl rumu.
Cesto:
40 dkg múky,
1 vajce,
25 dkg masla alebo margarínu,
1 lyžičku jedlej sódy,
10 dkg cukru,
2 lyžice kakaového prášku,
trochu kyslej smotany
Postup:
Pudingy uvaríme s mliekom a cukrom, necháme vychladiť a zmiešame s kyslou smotanou a rumom. dobre premiešame
Všetky prísady na cesto zmiešame, vypracujeme cesto a rozdelíme ho na 2 bochníky. Každý rozvaľkáme na rovnakú veľkosť – na plech (22 x 34 cm).
Jeden z nich uložíme na dno papierom na pečenie vyloženého plechu a potrieme pudingom. Prikryjeme druhým cestom a poprepichujeme vidličkou.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 stupňoch asi 30 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť na plechu. Môžeme ho len pocukrovat, alebo napríklad poliať polevou.
Necháme na 1-2 hodiny stuhnúť v chladničke a môžeme krájať.
Želáme vám dobrú chuť! ?