Jednoduchý dierkovaný koláč s vanilkovým a čokoládovým pudingom! Každé sústo sa doslova rozplýva v ústach!

Zdieľať článok na

Každé sústo sa doslova rozplýva v ústach! Super dezert s fantastickou chuťou a rýchlou prípravou. Doprajte si vynikajúcu dobrotu po ktorej sa len tak zapráši.

Potrebujeme:

Na cesto:

4 lyžice roztopenej čokolády
4 lyžice kakaa
6 vajec
6 lyžíc polohrubej múky
6 lyžíc kryštálového cukru
1 bal. prášku do pečiva
1 bal. vanilkového cukru
150 ml oleja
150 ml mlieka
Čokoládové hoblinky

Vanilkový krém:

2 bal. vanilkového pudingu
900 ml mlieka
6 lyžíc kryštálového cukru
150 g masla

Čokoládový krém:

2 bal. čokoládového pudingu
800 ml mlieka
6 lyžíc kryštálového cukru
100 g masla

Postup:

1.Vajcia rozdelíme na bielky a žĺtky.
2. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny. Potom pridáme olej – vymiešame a nakoniec postupne pridávame múku spojenú s kakaom a práškom do pečiva. Do zmesi pridáme aj rozpustenú čokoládu.
3. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh a ten opatrne vmiešame do žĺtkovo-kakaovej zmesi. Cesto navrstvíme na plech vymastený maslom a vysypaný múkou.
4. Uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry, kde pečieme 20-25 minút pri teplote 180 stupňov.
5. Z mlieka, cukru a vanilkových pudingov uvaríme hustý puding. Keď je hotový, zložíme ho z plameňa, necháme chvíľu vychladnúť a potom do neho vmiešame maslo.
6. Keď je korpus upečený, vyberieme ho z rúry, polejeme ho teplým mliekom a rukoväťou od varešky do neho urobíme dierky. Potom na korpus navrstvíme vanilkový puding a uhladíme, aby sa puding dostal aj do dierok.
7. Necháme vychladnúť a medzitým si uvaríme čokoládový puding, do ktorého tiež vmiešame maslo. Čokoládový puding nanesieme na vanilkový, uhladíme a necháme úplne vychladnúť a stuhnúť.
8. Nakoniec posypeme čokoládovými hoblinkami.

 

Dobrú chuť. Zdroj: recipeci.com


Zdieľať článok na

You Might Also Like