Jednoduchý a rýchly slivkový nekysnutý koláč s posýpkou!

Zdieľať článok na

Postup:


1) Najskôr si pripravíme posýpku: 100 g kryštálový cukor, 100 g maslo (HERA, Palmarin), 150 g hrubá múka , 1 vanilkový cukor a 1 KL mletá škorica.

2) Toto všetko spolu zmiešame vidličkou alebo rukou a odložíme do chladničky.

A ideme na prípravu cesta:

1) V mixéry si vymiešame 150 g zmäknuté maslo so 150 g mletý cukor, pridáme 2 celé vajcia, vymiešame.

2) Potom pridáme striedavo 3,5 dcl vlažného mlieka a 450 g polohrubej múky, v ktorej sme rozmiešali 1 prášok do pečiva.

3) Cesto sa bude zdať husté, ale tak to má byť. Dobre vymiešané cesto potom rozotrieme na vymastený a hrubou múkou vysypaný veľký plech.

4) Po celom povrchu pokladieme slivky.

5) Na ne nasypeme pekne rovnomerne posýpku z chladničky.

6) Plech vložíme do rozohriatej rúry a pečieme pri 180 st.C asi 45 minút, možno aj viac, treba odsledovať.

7) Okraje koláča budú pekne do ružova sfarbené , aj posýpka chytí farbu.

Skúste vydržať a nechať koláčik aspoň trocha vychladnúť, potom ho pocukrovať, pokrájať a pri čajíčku, kakauku alebo kávičke už prajem všetkým iba DOBRÚ CHUŤ!

zdroj: facebook.com / Daniela Legerská


Zdieľať článok na

You Might Also Like