Vaša rodina bude nadšená z takejto večere! Chlebové placky s plnkou z mletého mäsa sú neodolateľnou pochúťkou. Vyskúšajte tento jednoduchý a vynikajúci recept z youtube kanála dans la cuisine de sou.
Ingrediencie:
Pre cca 12 plnených placiek
Na cesto:
- 500 g hladkej múky
- 300 g extra jemnej krupice
- 10 g soli
- 5 g sušeného droždia
- 3 PL olivového oleja
- približne 500 ml vlažnej vody
Na plnku:
- 3 PL olivového oleja
- 1 cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- zelenú papriku
- červenú papriku
- 500 g mletého hovädzieho mäsa
- soľ
- čierne mleté korenie
- kurkumu
- 1/2 PL paradajkovej pasty
- petržlen
- syr čedar alebo iný syr podľa vlastného výberu (plátky)
Postup:
- Vo veľkej mise zmiešajte múku, krupicu, olivový olej a sušené droždie. Postupne pridávajte vlažnú vodu a osolte podľa chuti.
- Rukou vypracujte kompaktné nelepivé cesto a miesite ho asi 5 minút, aby bolo jemné a vláčne.
- Nalejte trochu oleja do misy, vymastite ju aj cesto a nechajte ho kysnúť 1 hodinu na teplom mieste prikryté potravinárskou fóliou alebo bavlnenou utierkou.
- Medzitým si pripravte plnku. Na panvici orestujte nadrobno nakrájanú cibuľku, pridajte nakrájané papriky na malé kocky a prelisovaný cesnak. Osolte a pod pokrievkou dusíme niekoľko minút.
- Pridajte mleté mäso a zapracujte ho. Potom pridajte všetky koreniny, paradajkovú pastu, premiešajte a pridajte asi 2 lyžice vody. Podusíme a pridáme nasekanú petržlenovú vňať. Necháme úplne vychladnúť.
- Cesto preložte na vymastenú pracovnú dosku a vyšúľajte ho. Nakrájajte na 12 približne rovnakých častí.
- Jednotlivé kúsky vygúľajte, potrieme olejom a nechajte ich podkysnúť 5 minút pod bavlnenou utierkou.
- Mastnými rukami roztlačte cestové guľky, navrstvite syr a mäsovú plnku, a zabalte ich. Vyformujte hrubšie placky.
- Takto spracujte všetky guľky cesta, plnku a syr.
- Panvicu si vymastite zľahka olejom a placky opečte dozlatista z oboch strán.
- Hotovo! Dobrú chuť!
Video recept:
zdroj: dans la cuisine de sou