Jednoduché kakaovo-orechové rezy s pudingovým krémom a banánmi

Jednoduché rezy plné vanilkového krému a banánov pripravíte skoro bez práce :). Základom je vrstva nadýchaného kakaového piškótu, ktorú pokrývajú banány a poctivá vrstva pudingového krému. Vršok zdobí poleva z čokolády.

  • Čas prípravy: 1 h + čas na chladenie
  • Porcie: 10 – 12

Ingrediencie:

Korpus

  • 5 vajec
  • 5 lyžíc cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru nebo lyžička vanilkového extraktu
  • 100 g vlašských orechov, mletých
  • 3 lyžice hladkej múky

Krém

  • 1 l mlieka
  • 3 balenia vanilkového pudingu
  • 7 lyžíc cukru
  • 200 g masla
  • banány

Poleva

  • 1 tabuľka horkej čokolády
  • trochu oleja

Postup

  1. Vajcia s vanilkovým aj obyčajným cukrom vyšľahajte do peny. postupne pridajte ostatné ingrediencie a premiešajte dohladka.
  2. Rozohrejte rúru na 180 ° C. Formu o veľkosti 20 × 30 cm vyložte papierom na pečenie.
  3. Pripravené cesto nalejte do formy a pečte dozlata.
  4. V mlieku rozmiešajte puding s cukrom uvarte ho do husta.
  5. nechajte hotový puding vychladnúť a následne do neho zašľahajte zmäknuté maslo izbovej teploty.
  6. Na vychladnutý korpus naskladajte banány nakrájané pozdĺžne na polovice a potrite pripraveným krémom.
  7. Vložte dezert na hodinu do chladničky k zatuhnutiu.
  8. Na polevu rozpustite čokoládu s trochou oleja dohladka. Zmesou polejte vychladený dezert a opäť vložte do chladničky.
  9. Nakrájajte na diely a podávajte.

You Might Also Like