Jednoduché rezy plné vanilkového krému a banánov pripravíte skoro bez práce :). Základom je vrstva nadýchaného kakaového piškótu, ktorú pokrývajú banány a poctivá vrstva pudingového krému. Vršok zdobí poleva z čokolády.
- Čas prípravy: 1 h + čas na chladenie
- Porcie: 10 – 12
Ingrediencie:
Korpus
- 5 vajec
- 5 lyžíc cukru
- 1 balenie vanilkového cukru nebo lyžička vanilkového extraktu
- 100 g vlašských orechov, mletých
- 3 lyžice hladkej múky
Krém
- 1 l mlieka
- 3 balenia vanilkového pudingu
- 7 lyžíc cukru
- 200 g masla
- banány
Poleva
- 1 tabuľka horkej čokolády
- trochu oleja
Postup
- Vajcia s vanilkovým aj obyčajným cukrom vyšľahajte do peny. postupne pridajte ostatné ingrediencie a premiešajte dohladka.
- Rozohrejte rúru na 180 ° C. Formu o veľkosti 20 × 30 cm vyložte papierom na pečenie.
- Pripravené cesto nalejte do formy a pečte dozlata.
- V mlieku rozmiešajte puding s cukrom uvarte ho do husta.
- nechajte hotový puding vychladnúť a následne do neho zašľahajte zmäknuté maslo izbovej teploty.
- Na vychladnutý korpus naskladajte banány nakrájané pozdĺžne na polovice a potrite pripraveným krémom.
- Vložte dezert na hodinu do chladničky k zatuhnutiu.
- Na polevu rozpustite čokoládu s trochou oleja dohladka. Zmesou polejte vychladený dezert a opäť vložte do chladničky.
- Nakrájajte na diely a podávajte.