Jednoduché a rýchle venčeky podľa mojej tety: Sú najlepšie na svete a zvládne ich úplne každý!

Spread the love

Tento recept u nás doma milujeme. Perfektné domáce venčeky, jednoduché a výborné podľa mojej tety. Lepšie sme nikdy nejedli…

Čo budeme potrebovať:

  • 1/4 l vody
  • 1/2 masla (prípadne Hera)
  • štipka soli
  • 12,5 dkg hladkej múky
  • 4 celé vajcia

Pudingový krém:

  • 0,5 l mlieka
  • 2 vanilkové alebo smotanové pudingy
  • 6-8 lyžíc cukor krupica
  • rum
  • 1 kocku masla, prípadne mascarpone alebo tvaroh

Postup:

Na miernom ohni, vo vode, za stáleho miešania rozpustíme maslo a pridáme štipku soli (nesmie sa variť). Po rozpustení pridáme múku (bude sa zdať, že sa cesto pripaľuje, ale je to v poriadku) a miešame 4-5 minút na ohni.

Potom necháme vychladnúť (občas premiešame) a vmiešame mixérom 4 celé vajcia. Postupne, vždy keď jedno vajce zapracujeme, pridáme ďalšie.

Sáčkom vytlačíme na plech kolieska a pečieme asi na 180-200 stupňov dozlata. Sú hotové, až keď sa ich dotknete a sú tvrdé, cesto sa neprepadá.

Ihneď po vytiahnutí z rúry rozkrojíme (potom by to nešlo) a necháme vychladnúť. Po vychladnutí plníme krémom.

Uvaríme hustý puding a necháme vychladnúť, potom, vmiešame vyšľahané maslo alebo mascarpone, pridáme trochu rumu.

Biely krém je zo smotanového pudingu a mascarpone.

Dobrú chuť!

You Might Also Like