Pekne to vonia, ešte lepšie chutí a je to z jedného plechu. Takže skoro žiadne riady, len veget po skvelom obede. To sú šišky z mletého mäsa s kapustou a báječnou omáčkou.
Pokrmy z mletého mäsa sú jedny z najobľúbenejších pre svoju rýchlu prípravu aj lahodnú chuť. S mletým mäsom sa veľmi dobre pracuje, ľahko sa korení aj tvaruje. Ale keď ho pripravujete stále rovnako, môže sa časom omrzieť.
Dnes vám prinášame skutočne famózny recept na šišky z mletého mäsa s kapustou a lahodnou omáčkou pripravované na jednom plechu.
Ingrediencie:
mäsová zmes
500 g mletého mäsa
300 g čerstvej kapusty
100 g ryže
1 vajce
soľ a korenie podľa chuti
Omáčka:
3 – 4 polievkové lyžice kyslej smotany
125 až 150 ml vody
2 polievkové lyžice paradajkového pretlaku
Postup práce:
Kapustu nastrúhajte na menšie kúsky, ryžu uvarte podľa návodu a spolu s ostatnými surovinami pridajte k mletému mäsu. Vypracujte jednotnú masovú hmotu.
Z hmoty vytvarujte mokrými rukami šišky požadovanej veľkosti a poskladajte ich na plech vyložený papierom na pečenie. Vložte do rúry a upečte podľa vašich skúseností.
Zhruba 10 minút pred koncom prelejte omáčkou pripravenou zmiešaním všetkých uvedených surovín a spoločne dopečte. Dobrú chuť.