Jednoduché a fantastické šišky z tvarohového cesta: ľahučké a zvonka chrumkavé!

Pripravte si úžasné kysnuté šišky s neodolateľnou tvarohovou chuťou, ktoré sú ideálne na fašiangové oslavy. Tento jednoduchý a pôsobivý recept z youtube kanála Cesminaz zaručene zvládne každý. Nečakajte a potešte svoju rodinu a priateľov týmito ľahučkými a krehkými šiškami.

Na prípravu týchto lahodných šišiek budete potrebovať:

  • 400 g hladkej múky
  • 200 g polohrubej múky
  • 250 g jemného tvarohu
  • 2,5 dl mlieka
  • 2 dl kryštálového cukru
  • 1 vajce
  • 50 g zmäknutého masla
  • 30 g čerstvého droždia
  • 2 PL šťavy z citróna
  • 1 vanilkový cukor
  • 1/2 ČL soli

Postup:

  1. V mise zmiešajte obe múky, cukor, vanilkový cukor a soľ. Pridajte tvaroh, zmäknuté maslo, vajce a citrónovú šťavu. Všetko dôkladne premiešajte.
  2. Pridajte kvások pripravený z čerstvého droždia, ktoré ste rozmiešali v 2 dl teplého mlieka. Ak je potrebné, pridajte ešte 1/2 dl mlieka.
  3. Vypracujte cesto, ktoré sa spočiatku bude lepiť. Posypete ho trochou múky a premiešajte, kým sa začne odliepať od stien misy. Vložte ho do misy, posypeme jemne múkou, prikryte bavlnenou utierkou a nechajte kysnúť 1 hodinu.
  4. Vykysnuté cesto preložte na pomúčnenú pracovnú dosku a vyvaľkajte na hrúbku 1 cm (alebo trochu hrubšie). Pomocou pohára vykrajujte kolieska a prikryte ich utierkou. Nechajte podkysnúť ešte 15 minút.
  5. Na panvici rozhorúčte väčšie množstvo oleja a vysmažte šišky z oboch strán dozlatista. Hotové šišky nechajte odkvapkať na papierových utierkach.

Videorecept:

https://youtu.be/K8SzSCVVi8o

zdroj: Cesminaz

You Might Also Like