Jednoduchá torta Ferdinand: Rýchly recept, ktorý zvládne každý!

Ak hľadáte recept na vynikajúcu tortu, ktorá je nielen chutná, ale aj jednoduchá na prípravu, ste na správnom mieste. Predstavujeme vám tortu „Ferdinand“, ktorá vás očarí svojou krémovou konzistenciou a nezabudnuteľnou chuťou. A čo je najlepšie, pripravíte ju za chvíľu a zvládnete ju aj bez skúseností v pečení!

Ingrediencie:

  • 250 g hladkej múky
  • 2 vajcia
  • 100 g masla
  • 1 plechovka kondenzovaného mlieka sladeného
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 2 PL kakaa

Na krém:

  • 300 g kyslej smotany
  • práškový cukor podľa chuti

Postup:

  1. V miske zmiešajte vajcia s kondenzovaným mliekom a rozpusteným maslom. Zmes premiešajte do hladka.
  2. Múku preosejte a zmiešajte s kakaom a práškom do pečiva. Pridajte ju do tekutej zmesi a vymiešajte homogénne cesto.
  3. Cesto rozdeľte na tri časti a každú časť upečte vo forme vystlanej papierom na pečenie. Pečte pri teplote 180°C asi 10-15 minút.
  4. Upečené cesto vyberte z formy a odrežte okraje. Rozomelte ich mixérom na omrvinky.
  5. Pripravte krém: zmiešajte kyslú smotanu s práškovým cukrom, aby ste získali hladký a jednotný krém.
  6. Namažte krém na jednotlivé pláty cesta, vrch a boky torty. Posypte omrvinkami alebo prípadne poliate čokoládovou polevou.
  7. Tortu vložte na niekoľko hodín do chladničky a potom môžete servírovať.

Týmto jednoduchým receptom si pripravíte lahodnú tortu „Dream“, ktorá zaručene zaujme vašich hostí a prinesie úsmev na tváre vašej rodiny.

zdroj: souspark.ru

You Might Also Like