Ak hľadáte recept na vynikajúcu tortu, ktorá je nielen chutná, ale aj jednoduchá na prípravu, ste na správnom mieste. Predstavujeme vám tortu „Ferdinand“, ktorá vás očarí svojou krémovou konzistenciou a nezabudnuteľnou chuťou. A čo je najlepšie, pripravíte ju za chvíľu a zvládnete ju aj bez skúseností v pečení!
Ingrediencie:
- 250 g hladkej múky
- 2 vajcia
- 100 g masla
- 1 plechovka kondenzovaného mlieka sladeného
- 1 balenie prášku do pečiva
- 2 PL kakaa
Na krém:
- 300 g kyslej smotany
- práškový cukor podľa chuti
Postup:
- V miske zmiešajte vajcia s kondenzovaným mliekom a rozpusteným maslom. Zmes premiešajte do hladka.
- Múku preosejte a zmiešajte s kakaom a práškom do pečiva. Pridajte ju do tekutej zmesi a vymiešajte homogénne cesto.
- Cesto rozdeľte na tri časti a každú časť upečte vo forme vystlanej papierom na pečenie. Pečte pri teplote 180°C asi 10-15 minút.
- Upečené cesto vyberte z formy a odrežte okraje. Rozomelte ich mixérom na omrvinky.
- Pripravte krém: zmiešajte kyslú smotanu s práškovým cukrom, aby ste získali hladký a jednotný krém.
- Namažte krém na jednotlivé pláty cesta, vrch a boky torty. Posypte omrvinkami alebo prípadne poliate čokoládovou polevou.
- Tortu vložte na niekoľko hodín do chladničky a potom môžete servírovať.
Týmto jednoduchým receptom si pripravíte lahodnú tortu „Dream“, ktorá zaručene zaujme vašich hostí a prinesie úsmev na tváre vašej rodiny.
zdroj: souspark.ru