Jednoduchá roláda bez múky pripravená za 15 minút, chuť je skvelá.

Zdieľať článok na

Ďalší skvelý recept na šťavnatú a veľmi jednoduchú roládu. Zvládne ju naozaj každý. Je bez múky, takže vhodná aj pre alergikov na lepok. A pripravíte si jej naozaj v rýchlosti. Náplň rolády je z kyslej smotany a v ceste máme vlašské orechy. Kombinácia týchto dvoch surovín je naozaj výborná. Skúste tento recept, nebudete ľutovať.

Čo budeme potrebovať:


4 vajcia
4 lyžice cukru
1 vanilkový cukor
50 g mleté vlašské orechy alebo lieskové orechy
200 g kyslá smotana
práškový cukor do kyslej smotany (podľa vašej chuti)

Postup:


1)
 Vyšľaháme si z bielkov sneh.

2) Pridáme 4 lyžice cukru, 1 vanilkový cukor, 4 žĺtky, a 50 g mletých vlašských orechov alebo lieskových orechov.

3) Pečieme na plechu vyložený papierom na pečenie na 180 stupňov asi 12-15 minút.

4) Po upečení cesto na roládu opatrne zložíme z papiera na pečenie a dáme na stranu vychladnúť.

5) Do rolády budeme dávať kyslú smotanu, môžeme do kyslej smotany pridať práškový cukor, môžete aj bez cukru.

6) Kyslú smotanu rozprestrieme na upečené cesto.

7) A nakoniec cesto s kyslou smotanou zabalíme do rolády.

8) Roládu môžeme ešte posypať mletými orechmi.

Dobrú chuť.

 

zdroj: receptty.cz


Zdieľať článok na

You Might Also Like