Aj Vám sa pri pomyslení na párky začnú spájať všetky tie nepríjemné spomienky zo školskej jedálne? Tento recept taký určite nebude. Fantastické zapečené zemiačiky v smotane a so syrom, štipľavé párky len oživia a dodajú im vynikajúcu korenistú chuť. Rýchla a chutná večera môže byť na stole už za polhodinu!
Čo budete potrebovať?
- 6 pikantných párkov
- 5 väčších zemiakov
- 100 g tvrdého syra
- 3 PL kyslej smotany
- 2 vajíčka
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie podľa chuti
Ako na to?
Zemiaky si umyte, ošúpte a nastrúhajte na jemnom strúhadle. Bielky oddeľte od žĺtkov a vyšľahajte so štipkou soli tuhý sneh. Do žĺtkov pridajte korenie, soľ a prelisovaný cesnak. Syr nastrúhajte na jemnom strúhadle a množstvo rozdeľte na dve časti. Prvý zmiešajte so žĺtkami a za stáleho miešania k zmesi prisypte nastrúhané zemiaky. Pridajte smotanu a dobre zamiešajte. Pridajte bielky a naposledy jemne zamiešajte. Na dno zapekacej misky naskladajte celé párky a zalejte ich zemiakovou zmesou. Navrch nastrúhajte syr a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 stupňov na 40 minút. Podávame horúce s čerstvou zeleninou a posypanou čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť!