Je to najlepší chlieb, aký som kedy jedla! Najlepšie je, že cesto nemusíte miesiť!

Väčšina z nás si nevie predstaviť raňajky bez pečiva. Ale nie každý chlieb alebo bageta sú zdravé a nízkokalorické… Čo si myslíte o chutnom domácom chlebe, ktorý je zdravý a nízkokalorický? 🙂

Potrebujeme:

– 2 vajcia
– 1/2 pohára olivového oleja
– 2 poháre vody
– 1 čajová lyžička cukru
– 2 poháre ovsenej múky alebo ovsených vločiek
– 2 zrelé banány
– 1 nádoba nasekaných orechov
– 1 balenie sušeného droždia

Obrovskou výhodou je, že cesto nemusíte miešať – stačí použiť mixér 🙂 Ukážeme vám, ako upiecť tento chutný chlieb krok za krokom:

1.

2. Pridáme vodu, nakrájané banány a cukor – celý čas šľaháme. (Najlepšie je použiť teplú vodu).

3. Do zmesi pridajte ovsené vločky – pridávajte ich v malých množstvách, aby sa zabránilo vzniku hrudiek.

4. Keď máte hladkú zmes, pridajte droždie a opäť dôkladne premiešajte.

5. Nakoniec pridajte orechy – nešľahajte, len premiešajte lyžicou.

6. Zmes vložte na pol hodiny do chladničky! Rúru predhrejte na 210 °C.

7. Po pol hodine nalejte zmes do formy a vložte ju na 50 minút do rúry (teplotu znížte na 180 °C!).

8. Po 40 minútach skontrolujte, či je chlieb hotový (napríklad špáradlom).

9. Keď je cesto hotové (malo by byť mierne vlhké), počkajte, kým vychladne a… vychutnajte si ho 🙂

Chlieb vydrží 4-5 dní, ale buďte si istí, že je dostatočne chutný na to, aby zmizol takmer okamžite 🙂

Podeľte sa o tento recept s ostatnými!

You Might Also Like