Jablkový koláč z jarmoku! Lahodný a jemný ako pena

Jablkový koláč z jarmoku, jemný ako pena: Žiadny tvaroh ani smotana a pritom úžasne krémový!

 

Potrebujeme:

Jablková vrstva:

  • 2 kg nadrobno nakrájaných jabĺk
  • 2 lyžice cukru
  • škorica

Cesto:

  • 1 maslo
  • 5 žĺtkov
  • 3 lyžičky prášku do pečiva
  • 3 lyžice cukru
  • 2 a pol pohára polohrubej múky

Plech: približne 35 x 23 cm

Pena:

  • 1/3 – 1/2 šálky cukru
  • 5 bielkov
  • 1 citrónová kôra

Postup:

Cesto: zmiešajte múku s cukrom, prášok do pečiva, pridajte žĺtky, maslo a vypracujte cesto na koláč. Rozdeľte cesto na dve časti, jednu vložte do mrazničky asi na 30 minút až hodinu.

Plech vyložíme papierom na pečenie. Rovnomerne pokryjeme plech s cestom, ktoré nebolo v mrazničke (časť, ktorá nebola v mrazničke).

Kúsky ochutených jabĺk (ochutíme cukrom a škoricou) uložíme na cesto.

Pena: bielka s cukrom vyšľaháme na tuhú penu, pridajte kôru, premiešajte.

Zakryte jablká penou. Cestu z mrazničky nastrúhame na vrch!

Pochútnajte si, prajeme dobrú chuť!

You Might Also Like