Jablkový koláč ako od babičky. Jemná chuť a pritom neobsahuje žiadnu smotanu ani tvaroh!

Zdieľať článok na

Sezóna jabĺk tu ešte nie je, ale dobrý jablkový kolač si aj tak spraviť môžete 🙂 My pre vás mame recept na tento úžasný jablkový koláč, ktorý neobsahuje žiadnu smotanu ani tvaroch, a pri tom je stále chutný, krémový a jemnučký ako pena.

Budete potrebovať: Na výrobu jablkovej vrstvy:
– Približne 2Kg nakrájaných jabĺk
– 2 balenia škoricového cukru
– 1 polievková lyžička škorice

Na výrobu cesta:
– 1 malé maslo
– 5 žĺtkov
– 3 čajové lyžičky kypriaceho prášku
– 3 polievkové lyžice cukru
– 200g polohrubej múky

Na výrobu peny:
– 1/2 šálky cukru
– 5 bielkov
– nastrúhaná citrónová kôra

Postup:
1.) Zmiešame si najprv múku, cukor a prášok do pečiva.
2.) Po dôkladnom premiešaní pridáme žĺtka a maslo.
3.) Z tejto hmoty vypracujeme cesto na koláč.

4.) Dobre premiešanú hmotu cesta rozdelíme na 2 časti.
5.) Jednu si necháme a tú druhu odložíme na pol hodinu až hodinu do mrazničky.
6.) Časť cesta, ktorú sme nedali do mrazničky použijeme na spodnú časť koláča, ale najskôr si plech vyložíme papierom na pečenie. Potom rovnomerne pokryjeme plech cestom.

7.) Kúsky jabĺk ochutíme škoricovým cukrom a škoricou a uložíme ich na cesto.
8.) Na koniec vyšľaháme penu z bielok a cukru, do ktorej pridáme citrónovú kôru.
9.) Na záver si vyberieme zmrazené cesto a nastrúhame ho na vrch koláča.

Pečieme na 180 stupňov, po dobu 30 minút. Prajeme dobrú chuť

ZDROJknurr.pl


Zdieľať článok na

You Might Also Like