Jablkovo-čokoládový koláč: chutný, rýchly a jednoduchý recept!

Rýchly, chutný a jednoduchý dezert, ktorý zvládne každý! Tento úžasný jablkový koláč je ideálnym riešením pre momenty, keď máte chuť na niečo sladké, no nemáte veľa času. Stačí vám jedno jablko a zopár bežných ingrediencií, ktoré máte určite doma.

Ingrediencie:

  • 1 jablko
  • 1 vajce
  • 60 g kryštálového cukru
  • 1 balenie vanilkového cukru
  • 60 ml rastlinného oleja
  • 100 ml mlieka
  • 140 g hladkej múky
  • 8 g prášku do pečiva
  • 20 g nesladeného kakaa
  • 150 g vanilkového pudingu
  • práškový cukor na posypanie

Postup:

  1. Ošúpeme jablko, odstránime jadierka a nakrájame na kocky.
  2. Do väčšej misky pridáme vajce, cukor a vanilkový cukor a vyšľaháme metličkou.
  3. Pridáme mlieko, vyšľaháme, pridáme olej a opäť vymiešame.
  4. Preosejeme múku spolu s práškom do pečiva a kakaom a vyšľaháme na krém.
  5. Pridáme nakrájané jablko a premiešame špachtľou.
  6. Krém nalejeme do pomúčenej sklenenej formy vystlanej papierom na pečenie a zarovnáme.
  7. Pomocou cukrárskeho vrecka nanesieme vanilkový puding na krém mriežkovito (viď video návod).
  8. Dezert dáme piecť do predhriatej rúry na 25-30 minút pri teplote 180°C.
  9. Po upečení posypeme dezert práškovým cukrom, necháme ho vychladnúť a môžeme servírovať. Dobrú chuť!

Video návod:

zdroj: Dolce arabe

 

You Might Also Like